Végre BL-színvonal – a Barcelona–Manchester United El-rangadón

A nézők, különösen a semleges nézők voltak a Barcelona–Manchester United-rangadó győztesei a labdarúgó Európa-ligában. A legjobb tizenhat közé jutásért a két csapat 2-2-es döntetlent játszott, méghozzá remek, élvezetes mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 20:43
RASHFORD, Marcus
Barcelona, 2023. február 16. Marcus Rashford, a Manchester United játékosa (b) gólt szerez a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott elsõ, FC Barcelona-Manchester United mérkõzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. február 16-án. MTI/AP/Joan Mateu Parra Fotó: Joan Mateu Parra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint minden mérkőzés, ez is bemelegítéssel kezdődött. játszadozott kicsit a lasztival.

A kezdőrúgás előtt a földrengés törökországi, illetve szíriai áldozataira emlékeztek.

Ahogy arra számítani lehetett, hazai pályán a Barcelona játszott fölényben, s az első nagy helyzetet is a hazaiak dolgozták ki, Lewandowski lövését védte De Gea. A Manchester United ezután felvette a tempót, s noha továbbra is a Barca birtokolta többet a labdát, nagyobb helyzeteik a vendégeknek voltak, Ter Stegen előbb Weghorst – tudják, Messi célpontja... – közeli lövését, majd Rashford tekerését védte bravúrral. Barcelona-helyzet zárta az első félidőt, Jordi Alba vette célba a rövid sarkot, de a United kapusa résen volt.

A második félidőre mindkét csapat rátett egy lapáttal. Előbb a Barcelona percei következtek. Raphinha bombája még nem találta el a kaput, de aztán Marcos Alonso az 50. percben gólt fejelt, ami után az egy hete elhunyt édesapjára emlékezett.

Marcos Alonso elhunyt édesapjának ajánlotta a gólját. Fotó: Twitter

Két percig sem örülhetett a Barcelona. Az 52. percben kiugratásából Rashford mattolta Ter Stegent, hasonló lövéseket azért már védett a német kapus.

Az 59. percben átvette a vezetést a Manchester United: Rashford beadása Koundéról pattant a hálóba, öngól – 1-2.

Ezután is lüktetett a játék, jobb volt a meccs, mint a Bajnokok Ligája e heti négy mérkőzése együttvéve.

A Barcelona következett a gólszerzéssel, igaz, ehhez a manchesteri védelem borzalmas hibája kellett. Az eladott, illetve megszerzett labdát Raphinha tekerte középre, Lewandowski felé, a labda úgy csorgott a hálóba, hogy a lengyel középcsatár nem ért hozzá – 2-2.

A gól után nem egész tíz perccel Xavi éppen a gólszerzőt cserélte le, a döntés a játékosnak és a hazai közönségnek sem tetszett...

A hajrában a Barcelona volt közelebb a gólszerzéshez, de kimaradtak a helyzetek, így maradt 2-2 a végeredmény. A döntetlen természetesen a Manchester Unitednak kedvezőbb, de a visszavágón bármi megtörténhet.

csapata, az Union Berlin a sérült magyar válogatott középpályás nélkül, soraiban a korábbi ferencvárosi Laidounival 0-0-s döntetlent játszott az Ajax vendégeként.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:

Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 2-2, gól: Alonso (50.), Raphinha (76.), illetve Rashford (52.), Koundé (59., öngól)
Sahtar Donyeck (ukrán)–Rennes (francia) 2-1, gól: Kriszkiv (11.), Bondarenko (45.+1, 11-esből), illetve Toko Ekambi (59.)
Ajax (holland)–Union Berlin (német) 0-0
Salzburg (osztrák)–AS Roma (olasz) 1-0, gól: Capaldo (88.)

később:
Juventus (olasz)–Nantes (francia) 21.00
Sporting Lisboa (portugál)–Midtjylland (dán) 21.00
Bayer Leverkusen (német)–AS Monaco (francia) 21.00
Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland) 21.00

Borítókép: Ter Stegen elnézte Rashford lövését (Fotó: MTI/AP/Joan Mateu Parra)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.