Szoboszlai villámgyors német barátja végezte ki a Chelsea-t

A Chelsea-nek volt kezezés miatt érvénytelenített gólja, kapufája és gólvonalról mentett lövése is a Dortmund otthonában, mégis kikapott 1-0-ra a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a párharc első meccsén. A győztes találatot a Bundesliga valaha volt leggyorsabb sprintere, az angolokat is lefutó Karim Adeyemi lőtte, aki Szoboszlai Dominik egyik közeli barátja.

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 22:56
null
FBL-EUR-C1-DORTMUND-CHELSEA Fotó: JOHN MACDOUGALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dortmund-szurkolók káprázatos képet varázsoltak a lelátóra, amelyhez a következő üzenetet fűzték: „Mindig megéri mellettetek állni. Az utazás örökké tart.” Nyilván nem úgy értették a drukkerek, mégis olyannak hatott ez a vallomás, mint amit akkor mond el az ember, amikor utoljára van rá lehetősége. Sokan számítottak arra, hogy a Dortmund utazása a BL-ben véget érhet a Chelsea ellen.

A tapasztalat legalábbis nem a németek oldalán állt a párharc előtt, amit kiválóan érzékeltetett a csapatkapitányok kézfogója. Mivel a Dortmundban Marco Reus a kispadon kezdett, a mindössze 19 éves viselte a kapitányi szalagot, míg a Chelsea-t a nála kétszer idősebb, 38 éves vezette.

Az is rémiszthette a dortmundiakat, hogy a Chelsea téli igazolásai közül a 121 millió eurós Enzo Fernández, a 70 milliós Mihajlo Mudrik és az Atléticótól kölcsönvett Joao Félix is ott volt a kezdőben.

Hiába a nagy nevek, egyetlen lövés sem találta el a kaput az első félidőben. Mégsem lehetett azt mondani, hogy unalmas volt a játék, ugyanis 16 lövéssel próbálkoztak a csapatok. Hogy ennyi kísérletből egyszer sem találtak kaput, az rekord a BL-ben az első félidőket tekintve.

Egyébként a Chelsea járt közelebb a gólhoz, amelyben Thiago Silva a kapuba is talált, de kézzel, amiért sárgát kapott, Félix meg a felsőlécet találta el. 

Szünet után is a Chelsea kezdett aktívabban, ám az angolok egy szöglete után a Dortmund villámgyors kontrát indított. A labda még a saját térfelén került Karim Adeyemihez, aki kicselezte az argentin világbajnokot, Enzo Fernándezt, aztán meg sem állt a kapuig, a kapus mellett is elhúzta a labdát, és a 63. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak – 1-0.

Karim Adeyemi, a villámléptű

Adeyemi gyorsasága eddig is ismert volt, nemrég állított fel új sebességrekordot a Bundesliga történetében , amikor a Freiburg ellen 36,65 km/h-val száguldott a pályán. A 21 éves német válogatott támadó egyébként egyik közeli barátja (erről lapunknak beszélt itt), akivel még Salzburgban futballozott egy csapatban.

 

A Chelsea nem tudott reagálni a bekapott gólra (Kalidou Koulibaly lövése után Emre Can a gólvonalról mentett, ez sem jött össze a londoniaknak), így a Dortmund idei remek sorozata folytatódott, zsinórban a hetedik tétmeccsét nyerte meg. Visszavágó március 7-én Angliában, még nem dőlt el semmi.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Dortmund–Chelsea 1-0 (0-0), gól: Karim Adeyemi (63.)
Club Brugge–Benfica 0-2 (0-0), gól: Joao Mario (51. – tizenegyesből), Neres (88.)

Borítókép: Karim Adeyemi lőtte a Dortmund győztes gólját (Fotó: John MACDOUGALL / AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.