Csúnya véget érhet a belgák BL-álma a hazai fiaskó után

A Bajnokok Ligája csoportkörének két meglepetéscsapata a Club Brugge és a Benfica voltak, amelyek a nyolcaddöntőben egymással kerültek szembe. Az első meccs után valószínű, hogy a belga álom a végéhez ér: a Benfica 2-0-ra győzött idegenben.

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 23:14
null
SOCCER CL 1/8 CLUB BRUGGE VS BENFICA Fotó: BRUNO FAHY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Benfica azzal keltett meglepetést a BL-őszön, hogy a PSG-t megelőzve és a Juventust kiejtve megnyerte a csoportját, a Club Brugge pedig azzal, hogy a Leverkusent és az Atlético Madridot megelőzve továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

A belga együttes azonban a sikeres BL-szereplés után nagy mélyrepülésbe kezdett, november óta mindössze egy bajnoki mérkőzést tudott megnyerni, ami miatt Carl Hoefkens vezetőedzőnek távoznia kellett. A helyén kinevezett Scott Parkerrel hat mérkőzés óta veretlen volt a Brugge, de a játéka egyáltalán nem volt meggyőző az utóbbi időben.

Innen nézve nem meglepetés, ami történt a meccsen. Az első félidő gól nélkül telt el, de a Benficának volt több lehetősége, Rafa Silva révén a kapufát is eltalálta. A második félidő elején pedig meg is született a portugálok vezető találata, miután a katari vb-n berobbant Goncalo Ramos tizenegyest harcolt ki, amelyet Joao Mario értékesített a felsőléc segítségével – 0-1.

Ezután igyekezett a Brugge, de nem tudott igazi veszélyt teremteni az egyenlítés érdekében. Végül a Benfica a hajrában eldöntötte a meccset (és meglehet, hogy a párharcot is): Neres labaszerzés után szép egyéni akcióból talált a kapuba – 0-2.

A Brugge abban bízhat, hogy a csoportkörben egy másik portugál csapat, a Porto ellen ugyan hazai pályán kikapott 4-0-ra, de idegenben meg 4-0-s győzelmet aratott. De innen azért nagy megelepetés lenne, ha a március 7-i lisszaboni visszavágó végén nem a Benfica jutna a negyeddöntőbe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Club Brugge–Benfica 0-2 (0-0), gól: Joao Mario (51. – tizenegyesből), Neres (88.)
Dortmund–Chelsea 1-0 (0-0), gól: Karim Adeyemi (63.)

Borítókép: A Benfica a Club Brugge fölé nőtt (Fotó: BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.