Verstappen Alonsónak kedveskedett, Hamiltonnak és Péreznek nem

A kétszeres világbajnok Max Verstappen a Red Bull üzemanyagpartnerének, a Mobil 1-nek adott interjúban elárulta, kiket látna szívesen a pilótái között, ha saját Formula–1-es csapata lenne.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 18:03
F1 Pre Season Tests Bahrain 2023 Max Verstappen
Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, portrait during the Formula 1 pre-season tests of the 2023 FIA Formula One World Championship from February 23th to 25th, 2023 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso (Aston Martin) már több alkalommal is az egekig dicsérte a szintén kétszeres világbajnok kollégáját, Max Verstappent (Red Bull). A spanyolok ásza utalt arra, hogy Verstappen vb-címei többet érnek Lewis Hamiltonénál (Mercedes), és szerinte a holland pilótát a Formula–1 legjobbjai között fogják emlegetni a visszavonulását követően. Alonso azt is hozzátette, szívesen lenne a 25 éves pilóta csapattársa a Le Mans-i 24 órás versenyen, amelyet ő már 2018-ban és 2019-ben is megnyert.

Mondhatjuk, Verstappen most részben visszaadta a kölcsönt Alonsónak. A Mobil 1-nek adott interjúban arról kérdezték, hogyan állítaná össze a Formula–1-es álomcsapatát. A kétszeres világbajnok a mezőny jelenlegi tagjai közül válogathatott (természetesen saját magától eltekintve), és úgy gondolta, egy tapasztalt pilótára és egy ifjú titánra is szüksége lenne. Utóbbi Lando Norris (McLaren) lett, és bár az „öreg rókák” közül a sportág legsikeresebb versenyzőjét, Lewis Hamiltont, esetleg csapattársát, Sergio Pérezt is megnevezhette volna, Verstappen inkább Alonso mellett döntött.

Hamilton mellőzését aligha lehet meglepetésnek nevezni, a pályán és azon kívül is vívtak már csatákat, és Pérezzel is volt tavaly csörtéje – Verstappen talán ezért sem kedveskedett az energiaitalosok másik versenyzőjének. A főnökének viszont igen: az interjúban elárulta, csapatvezetőnek minden körülmények között Christian Hornert választaná.

Borítókép: az idény előtti kollektív teszten (Fotó: AFP/NURPHOTO/GONGORA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.