A Real Madrid önként jelentkezett a pofonért

A Real Madrid hivatalos tv-műsorában szállt bele a korábbi játékvezetőbe, felidézve Iturralde González vélt vagy valós hibáit, amelyeket a madridiak kárára követett el. A játékvezető azonban válaszolt, s ezzel bajba kerülhet a spanyol sztárcsapat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 12:23
Florentino Pérez
Real Madrid's Spanish president Florentino Perez poses upon arrival to attend the 2022 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona került először bajba. A katalánokat azzal vádolják, hogy a játékvezetői bizottság alelnöke éveken át segítette őket. A Real Madrid jelentkezett, hogy tanúként szívesen részt venne az ügyben.

Hogy mennyire ezzel összefüggésben, de a királyi gárda tv-csatornája néhány napja nyilvánosságra hozott egy videót, amelyben a korábbi játékvezető, a 2012-ben visszavonult Itturalde González Real elleni vélt vagy valós tévedéseit gyűjtötték össze.

Könnyen lehet azonban, hogy a Real Madrid öngólt lőtt.

Itturalde González ugyanis elképesztő történettel reagált a videóra.

– Ha a Real Madrid TV-nél ilyen jó újságírók dolgoznak, nyomozzák ki, ki tolt be egy szobába a klubtól. Talán egy Deportivo elleni 6-1-es meccs után történt, s annyit mondtak nekem: „csak azt kérem tőled, hogy nekünk is úgy fújj, mint a Barcának” – fogalmazott a korábbi játékvezető, aki aztán megkönnyítette az újságírók dolgát.

– Egyetlen más alkalommal sem történt velem hasonló, csak egy klubelnök zárt be egy külön szobába: Florentino Pérez. Nincs miért titkolóznom, most már ők is tudják, milyen nyomást gyakorolni valakire.

Itturalde González a múltban olyan nyilatkozatot is tett, amely szerint a spanyolországi játékvezetők munkája akkor a legnehezebb, amikor „elüti őket a Real Madrid-busz”.

Borítókép: Florentino Pérez nem mindig ilyen jó kedélyű (Fotó: AFP/Franck Fife)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.