„Elég volt!” Az Atlético harcba száll a játékvezetők ellen

A szombati madridi derbi 1-1-es döntetlennel ért véget. Az Atlético Madrid így elszalasztotta az esélyét, hogy fellépjen a dobogóra, a klubnál azonban elsősorban a játékvezetőben látják a hibát. Sőt, a klub kommunikációja tendenciát sejtet az Atléticót sújtó ítéletek mögött.

2023. 02. 26. 19:36
Ángel Correa piros lap
Real Madrid Atlético Madrid 2023 Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga 23. fordulójának rangadóján a Real Madrid és az Atlético Madrid 1-1-es döntetlent játszott egymás ellen. A tabella alapján inkább a vendég Atlético lehetne elégedett az eredménnyel, Diego Simeone és csapata azonban egy emberként akadt ki a piros lap miatt, amelyet Ángel Correa kapott a mérkőzésen.

Atlético Real Madrid Saul Niguez Federico Valverde
Nagy csata zajlott a pályán az Atlético és a Real között (Fotó: AFP/Oscar del Pozo)

Correa a 64. percben, 0-0-s állásnál kapott piros lapot a szigoráról ismert Gil Manzano játékvezetőtől. Az argentin csatár hátrakönyökölve Antonio Rüdiger mellkasát találta el, az általában kőkeménységéről ismert német védő pedig azonnal összeesett.

– Olyan brutális ütés volt, hogy Rüdigernek le kellett ülnie, de utána azonnal felállt. Talán lehet érte sárgát adni, de ha minden ilyen mozdulatért kiállítás járna, nem maradna játékos a pályán – fogalmazott Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője, akinek Rüdiger kritizálásakor talán nem jutott eszébe, hogy annak idején büszkén vállalta, hogy színészi teljesítményével hozzájárult David Beckham kiállításához az 1998-as világbajnokságon.

Simeone azt is megerősítette, hogy az Atlético fellebbez, hátha Correa legalább eltiltást nem kap a piros lap miatt.

A klub nem érte be csendes bejelentéssel. A Twitteren annyival kommentálta a kiállítást:

 

Nincs semmi új a nap alatt a Bernabéuban

 

Ezzel a klub bizony tendenciára utal. A két csapat őszi meccsén egyébként Hermoso, a hosszabbításos Real-sikerrel végződött kupatalálkozón Szavics kapott piros lapot az Atléticóból.

S ha ehhez még hozzávesszük a Marca által citált büntetőstatisztikát – a Real a legtöbb tizenegyest lőhette a La Liga-idényben, az Atlético egyet sem –, a számok alapján lehet rossz érzése az Atléticónak.

Ezt kifejezi Antoine Griezmann rövid, de annál velősebb posztja is.

Elég volt!

Így nézett ki Correa lába egy Rüdigertől kapott rúgás után:

Az Atlético tehát több eszközzel is harcba szállt a játékvezetés ellen. Ugyanakkor óhatatlanul is felmerülhet a futballrajongókban, hogy a csapat vajon nem saját hírhedt stílusának köszönheti-e az idei balsorsot.

Nem élt az eséllyel a Barcelona

Hiába játszott csak döntetlent a Real Madrid, így is csökkentette hátrányát az éllovas Barcelonával szemben. A katalánok ugyanis 1-0-ra kikaptak az Almería vendégeként. A kiscsapat története során először győzte le a Barcelonát, amely maradt 59 pontos. A Real 52 ponttal követi.

Csütörtökön a Real Madrid és a Barcelona egymásnak feszül, igaz, nem a bajnokságban, hanem a spanyol Király-kupa elődöntőjének első felvonásán.

Borítókép: Megszokott kép: Atlético-piroslap a Real ellen (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.