Rodrygo góllal engesztelte ki Ancelottit, majd felmondta a leckét

A Real Madrid talán túljutott a holtponton, az elmúlt hetek nehézségein. A spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében Rodrygo góljával egyenlített az Atlético ellen, majd hosszabbításban Szavics kiállítása után fölénybe került, 3-1-re nyert, és az Osasuna, a Barcelona, valamint a Bilbao után a bejutott a legjobb négy közé.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta Carlo Ancelotti és afférja a téma a Real Madridnál. Egy hete, a Villarreal elleni kupameccsen a vezetőedző az 58. percben lecserélte a brazil támadót, aki sértetten nem fogott vele kezet, amikor elhagyta a pályát, majd durcásan lerogyott a kispadra. Ancelotti nem hagyta szó nélkül a dolgot, odalépett hozzá, majd alaposan leteremtette.

A meccs után persze megkérdezték a nyugalmából szinte kizökkenthetetlen trénert, mit mondott Rodrygónak.

– Csak emlékeztettem rá, hogy ki a főnök, és ne felejtsen el kezet fogni, amikor elhagyja a pályát. Nincs harag – felelte Ancelotti, s gondolhattuk, ezzel a dolog el van rendezve.

De nem. Rodrygo a hét végén, a Bilbao elleni bajnokin, majd csütörtök este a madridi derbin, az Atlético elleni Király Kupa-negyeddöntőben is csak csere volt. Ancelotti persze nem a maga és a csapat ellensége, ezért amikor igazán szükség volt a brazilra, akkor bevetette.

Az Atlético Morata góljával korán, már a 19. percben megszerezte a vezetést. A második félidőben kiegyenlített volt a játék, sőt inkább a vendégeknek voltak helyzetei. Ancelotti aztán a 69. percben a világbajnokság óta gyengén futballozó Valverde helyett beküldte Rodrygót, aki a 79. percben csodás góllal egyenlített. Végigkígyózott az Atlético védelmén, majd jobb külsővel rúgta a labdát a jobb alsóba. Mestermunka.

Az lett volna az igazán szép jelenet, ha ezután Rodrygo a kispadhoz fut, és összeölelkezik az edzővel, de hát a futball nem mozifilm, a Real Madrid pedig nem Hollywood.

Az egyenlítés után nem változott az állás, 1-1 után következett a hosszabbítás, amelyet a 99. percben a fölöslegesen szabálytalankodó Szavics kiállítása döntött el. Ezután a Real gyorsan berámolt két gólt – Benzema (104.), (120+1.) –, így 3-1-re nyert, és bejutott a legjobb négy közé. Jegyezzük meg, a harmadik hazai gól idején Rodrygo már nem volt a pályán, mert a cserét Ancelotti a 115. percben lecserélte.

Rodrygo talán emiatt sem dicsőítette a mesterét a meccs után. Amikor megkérdezték tőle, mit mondott Ancelotti a szünetben, azt felelte, nem tudja, mert melegített. Majd arról beszélt, lám, ez történik, ha végre középen játszhat, ahol jobban szeret, s nem a szélen, ahová Ancelotti rendszeresen állítja. Ám amikor direkten Ancelottiról kérdezték, akkor persze felmondta a leckét.

– Nagyon jó edző, öröm vele dolgozni, mindig nagy önbizalmat ad nekünk, és ma is önbizalmat adott nekem, amikor beküldött csereként. Ezért jöttünk vissza a meccsbe – felelte a maga érdemeiről sem megfeledkezve.

Diego Simeone azt kifogásolta a találkozó után, hogy Ceballost a második félidőben – még az egyenlítő gól előtt – második sárga lappal ki kellett volna állítani.

– A hosszabbításban már érvényesült a Real Madrid klasszisa – ismerte el sportszerűen, majd keseregve jegyezte meg, hogy miközben Benzema, Vinícius betalált, Griezmann-nak és Carrascónak ugyanez nem sikerült.

– Nagyon boldog és fáradt vagyok – Carlo Ancelotti ezzel kezdte az értékelését, majd azzal folytatta, nyugodt volt a szünetben, de arra hívta fel a figyelmet, növelni kell a tempót. Aztán persze szóba került Rodrygo is.

– Érzékeny az Achillese – ezzel indokolta tehát, hogy miért volt ismét csak csere, majd persze dicsérte a brazilt. – Fantasztikus gólt rúgott, megmutatta, hogy egy nehéz helyzetet milyen könnyedén meg lehet oldani. Nagyon fontos játékosunk.

A Barcelona még szerdán jutott be a legjobb négy közé, csakúgy, mint az Osasuna, időrendben harmadikként – még a Real előtt – pedig a Bilbao: a baszkok a Valenciát győzték le 3-1-re.

Király Kupa, negyeddöntő:
Real Madrid–Atlético Madrid 3-1 – hosszabbítás után
Valencia–Athletic Bilbao 1-3
Szerdán játszották:
FC Barcelona–Real Sociedad 1-0
Osasuna–Sevilla 2-1 – hosszabbítás után

Az elődöntő párosítását hétfőn sorsolják.

 

Borítókép: Rodrygo volt az Atlético elleni kupameccs hőse (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.