Ez nem a Barcelona, hanem Dembélé egyszemélyes sikere volt

A Real Sociedad ellen 1-0-s győzelemmel elsőként a Barcelona jutott be a legjobb négy közé a labdarúgó spanyol Király Kupában. A katalánok ezúttal sem nyújtottak különösebben jó teljesítményt, leszámítva Dembélét, aki többször megbolondította a baszk védőket és a győztes gólt is ő szerezte. Dembélé más dimenzióban játszott. A Real csütörtökön az Atléticót fogadja a madridi derbin.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 7:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Sociedad jó idényt fut, hiszen a Barcelona és a a Real Madrid mögött jelenleg a harmadik a spanyol labdarúgó-bajnokságban, s a kupameccset megelőző kilenc mérkőzését egyaránt megnyerte. A Barca is jó formában van, hiszen azóta, hogy október 16-án kikapott a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchentől, nem szenvedett vereséget.

A Barcelona irányított a meccset, de igazából nem csillogott a csapat – Dembélét leszámítva. A francia szélső ezúttal a jobb oldalon játszott, s többször is megbolondította a vendégeket. A győztes gólt is ő szerezte, az 52. percben éles szögből vágta a labdát Remiro kapujába. Hét perc múlva egyenlíthetett volna a Sociedad, Kuba balról belőtt labdájára Sörloth érkezett, a norvég válogatott támadó három méterről azonban az üres kapu fölé vágta a labdát.

Az állás ezután már nem változott, 1-0-ra nyert a Barcelona és bejutott a legjobb négy közé. Csakúgy, mint az Osasuna, amely 2-1-re verte a La Ligában a kiesés elől menekülő Sevillát.

A Barca meccse csakis Dembélé one man show-járól marad emlékezetes. Íme, a francia világbajnok legjobb pillanatai.

Király-kupa, negyeddöntők:
Barcelona–Real Sociedad 1-0
Osasuna–Sevilla 2-1
csütörtökön:
Valencia–Athletic Bilbao 20.00
Real Madrid–Atlético Madrid 21.00

A négy között már kétmeccses csatákra kerül sor, a párosítást pénteken sorsolják. Az első találkozókat február 7-9-én, a visszavágókat március 1-3-án kell megrendezni, a döntő május 6-án lesz Sevillában.

Borítókép: Dembélével nem bírtak a baszkok (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.