Hollywood FC: Bayern-balhé Gnabry párizsi divatolása miatt

Serge Gnabry a Bayern München bűnbakja. A múlt hét végén, az RB Leipzig elleni szezonnyitón még senki sem emelt kifogást a klubnál az elmaradt győzelem miatt, kedd este a Köln elleni 1-1 után azonban kiborult a bili. Julian Nagelsmann vezetőedző és az egyenlítő gólt szerző Joshua Kimminch is bírálta a csapat első félidőben nyújtott teljesítményét. Mint kiderült, virágnyelven a szünetben lecserélt Serge Gnabry a célpont, aki a hét végén engedély nélkül Párizsba utazott, hogy részt vegyen egy divatbemutatón. Haszan Szalihamidzsics sportigazgató kemény szavakkal illette, amatőrnek bélyegezte a válogatott labdarúgót.

Magyar Nemzet
2023. 01. 25. 11:04
Serge Gnabry
FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-COLOGNE Bayern Munich's German midfielder Serge Gnabry reacts during the German first division Bundesliga football match between Bayern Munich and FC Cologne in Munich, southern Germany, on January 24, 2023. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: Europress/AFP/Christof Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München már a 4. percben hátrányba került a Köln elleni meccsen, s az első félidőben végig gyenge teljesítményt nyújtott. Julian Nagelsmann vezetőedző a szünetben kettős cserére szánta rá magát. Goretzka és Gnabry helyére Gravenberch és Coman állt be, amitől egy csapásra megváltozott a bajorok játéka, s végül Joshua Kimmich bombagóljával sikerült döntetlenre menteni a meccset. Hatalmas különbség, hogy Goretzkát azért kellett lecserélni, mert egy ütközés következményeként szédelgett, Gnabryt viszont a gyenge játéka miatt. Úgy is fogalmazhatunk, a német válogatott játékos nem tudott élni a vezetőedzőtől kapott bizalommal.

Kimmich mentette meg a Bayernt, csökkentve Gnabry felelősségét. Fotó: AFP

Serge Gnabry ugyanis kihívta maga ellen a sorsot. Kitudódott, hogy a vasárnapi szabadnapon Párizsba utazott a divat hetére. Nagelsmanntól már a Köln elleni találkozó előtt is megkérdezték, mi a véleménye erről. Akkor még a védelmébe vette a játékost, mondván, a szabadidejében mindenki azt csinál, amit akar, ő csak a pályán nyújtott teljesítmény alapján mondhat véleményt. Ebben persze finom üzenet is volt: a párizsi kiruccanás következményei majd a meccsen dőlnek el.

– Meggyőződésem, hogy egy játékos azt csinálhat a szabadidejében, amit akar. Csak az a lényeges, hogy a pályán a teljesítményével ki-ki milyen választ ad. Nekem is meg kell indokolnom a főnökeim előtt, hogy miért éppen úgy tervezem a szabadnapokat. Pláne akkor, ha a közösségi média tele van találgatásokkal és bírálatokkal emiatt – jegyezte meg, majd a szavainak nyomatékot adva hozzátette: – A munkáltató nem írhatja elő a munkavállalójának, hogy vasárnap tíz órakor menjen templomba, délben ebédeljen, kettőkor pedig szundítson.

Nagelsmann ennek szellemében járt el. Kedden a Köln ellen a kezdőbe jelölte Gnabryt, majd látva a gyenge teljesítményét, a szünetben lecserélte.

A meccs után persze az újságírók ismét elővették a párizsi kiruccanás ügyét.

– Nem nekem kell beszélnem ezekről a bulvártémákról. Az én dolgom az, hogy a pályán történteket értékeljem, figyelembe véve azt is, hogy a kispadon milyen kiemelkedő játékosok állnak bevetésre készen – hárította el Nagelsmann, hogy csípős véleményt mondjon Gnabryról. – Az volt az érzésem, hogy szükségünk van egy kis friss levegőre, a hadrenden is változtatni kell, hogy nagyobb területük legyen a szélsőknek. Ezért változtattunk. Ennek semmi köze nincs ahhoz, ami a háttérben zajlik.

Haszan Szalihamidzsics nem egészen így gondolja. – Amatőr – jelentette ki a Bayern sportigazgatója, s ebben az egy szóban tényleg minden benne van. Azért hozzátette: – Pontosan ez az, amit nem szeretek. Mert éppen ez az, ami nem jellemzi a Bayern Münchent. Szaladgálni összevissza a szabadnapon? Egy szabadnap azért van, hogy pihenj, és a következő meccsen újra csúcsformában legyél. Még beszélünk erről. 

Az ügynek tehát lesznek következményei.

Borítókép: Serge Gnabry a bűnbak a Bayernnél (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.