időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Hollywood FC: Bayern-balhé Gnabry párizsi divatolása miatt

Magyar Nemzet
2023.01.25. 11:04 2023.01.25. 11:23
Hollywood FC: Bayern-balhé Gnabry párizsi divatolása miatt

Serge Gnabry a Bayern München bűnbakja. A múlt hét végén, az RB Leipzig elleni szezonnyitón még senki sem emelt kifogást a klubnál az elmaradt győzelem miatt, kedd este a Köln elleni 1-1 után azonban kiborult a bili. Julian Nagelsmann vezetőedző és az egyenlítő gólt szerző Joshua Kimminch is bírálta a csapat első félidőben nyújtott teljesítményét. Mint kiderült, virágnyelven a szünetben lecserélt Serge Gnabry a célpont, aki a hét végén engedély nélkül Párizsba utazott, hogy részt vegyen egy divatbemutatón. Haszan Szalihamidzsics sportigazgató kemény szavakkal illette, amatőrnek bélyegezte a válogatott labdarúgót.

A Bayern München már a 4. percben hátrányba került a Köln elleni meccsen, s az első félidőben végig gyenge teljesítményt nyújtott. Julian Nagelsmann vezetőedző a szünetben kettős cserére szánta rá magát. Goretzka és Gnabry helyére Gravenberch és Coman állt be, amitől egy csapásra megváltozott a bajorok játéka, s végül Joshua Kimmich bombagóljával sikerült döntetlenre menteni a meccset. Hatalmas különbség, hogy Goretzkát azért kellett lecserélni, mert egy ütközés következményeként szédelgett, Gnabryt viszont a gyenge játéka miatt. Úgy is fogalmazhatunk, a német válogatott játékos nem tudott élni a vezetőedzőtől kapott bizalommal.

Kimmich mentette meg a Bayernt, csökkentve Gnabry felelősségét. Fotó: AFP

Serge Gnabry ugyanis kihívta maga ellen a sorsot. Kitudódott, hogy a vasárnapi szabadnapon Párizsba utazott a divat hetére. Nagelsmanntól már a Köln elleni találkozó előtt is megkérdezték, mi a véleménye erről. Akkor még a védelmébe vette a játékost, mondván, a szabadidejében mindenki azt csinál, amit akar, ő csak a pályán nyújtott teljesítmény alapján mondhat véleményt. Ebben persze finom üzenet is volt: a párizsi kiruccanás következményei majd a meccsen dőlnek el.

– Meggyőződésem, hogy egy játékos azt csinálhat a szabadidejében, amit akar. Csak az a lényeges, hogy a pályán a teljesítményével ki-ki milyen választ ad. Nekem is meg kell indokolnom a főnökeim előtt, hogy miért éppen úgy tervezem a szabadnapokat. Pláne akkor, ha a közösségi média tele van találgatásokkal és bírálatokkal emiatt – jegyezte meg, majd a szavainak nyomatékot adva hozzátette: – A munkáltató nem írhatja elő a munkavállalójának, hogy vasárnap tíz órakor menjen templomba, délben ebédeljen, kettőkor pedig szundítson.

Nagelsmann ennek szellemében járt el. Kedden a Köln ellen a kezdőbe jelölte Gnabryt, majd látva a gyenge teljesítményét, a szünetben lecserélte.

A meccs után persze az újságírók ismét elővették a párizsi kiruccanás ügyét.

– Nem nekem kell beszélnem ezekről a bulvártémákról. Az én dolgom az, hogy a pályán történteket értékeljem, figyelembe véve azt is, hogy a kispadon milyen kiemelkedő játékosok állnak bevetésre készen – hárította el Nagelsmann, hogy csípős véleményt mondjon Gnabryról. – Az volt az érzésem, hogy szükségünk van egy kis friss levegőre, a hadrenden is változtatni kell, hogy nagyobb területük legyen a szélsőknek. Ezért változtattunk. Ennek semmi köze nincs ahhoz, ami a háttérben zajlik.

Haszan Szalihamidzsics nem egészen így gondolja. – Amatőr – jelentette ki a Bayern sportigazgatója, s ebben az egy szóban tényleg minden benne van. Azért hozzátette: – Pontosan ez az, amit nem szeretek. Mert éppen ez az, ami nem jellemzi a Bayern Münchent. Szaladgálni összevissza a szabadnapon? Egy szabadnap azért van, hogy pihenj, és a következő meccsen újra csúcsformában legyél. Még beszélünk erről. 

Az ügynek tehát lesznek következményei.

Borítókép: Serge Gnabry a bűnbak a Bayernnél (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.