Messi ügyvédje védi a nemi erőszakkal vádolt brazil futballistát

Dani Alves megerősíti büntetőjogi védelmét annak érdekében, hogy mielőbb elhagyhassa a börtönt.

Munkatársunktól
Forrás: Elmundo.es, Lavanguardia.com2023. 01. 26. 14:39
ALVES, Dani; NEYMAR
ar-Rajján, 2022. december 9. A brazil Neymart (b) játékostársa, Dani Alves vigasztalja, miután csapatuk 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Horvátország-Brazília mérkõzés 1-1-re végzõdött hosszabbítása utáni büntetõpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ügyvédjét szerződtette saját maga védelmére a szexuális zaklatással vádolt Dani Alves. Az FC Barcelona és a Sevilla egykori labdarúgója úgy döntött, hogy megerősíti büntetőjogi védelmét annak érdekében, hogy mielőbb elhagyhassa a börtönt. Büntetőjogi védelméért mostantól Cristóbal Martell a felelős, aki fellebbezést fog benyújtani a bírósághoz, amelyben Alves szabadon bocsátását kéri más intézkedések, például óvadék letétele, útlevele visszavonása vagy Spanyolország elhagyásának tilalma fejében.

Martell ismert büntetőjogász, aki nagy tapasztalattal és számos kapcsolattal rendelkezik az igazságszolgáltatás terén. Sikeresen védte már többek között Lionel Messit és édesapját, valamint számos spanyol üzletembert és politikust is, akiket adócsalással vádoltak. Martell Alves jelenlegi ügyvédjével, Miraida Puente Wilsonnal együtt vezeti majd a védelmet. Közben az ügyben eljáró bíró meghosszabbította a fellebbezés benyújtási határidejét jövő hét keddig.

A brazil focista hat napja ül börtönben, miután egy fiatal nő feljelentést tett ellene. Azzal vádolja, hogy az egyik barcelonai diszkóban szexuálisan zaklatta, majd ténylegesen meg is erőszakolta. Alves vallomása éles ellentétben áll a nő állításával, ő azt mondta, hogy az állítólagos áldozat volt a zaklató, és ő akart vele erőszakosan szexuális kapcsolatot létesíteni. A 23 éves nő a rendőrség rendelkezésére bocsátotta a ruháját, amely segítségükre van a folyamatban lévő DNS-vizsgálat során.

 

Közben a spanyol bulvársajtó Alves börtönfalakon belüli népszerűségéről ír.

 

Egy férfi szerdán hagyta el a barcelonai Brians 2-t, ahová Dani Alvest is áthelyezték, majd amint kilépett a kapun, egy Barça-mezt emelt a magasba, amelyen a brazil futballista aláírása és személyes üzenete szerepelt. Az egykori fogoly az újságíróknak elmondta, hogy Alves nagyon népszerű a rabok körében, érkezése nem hagyott közömbösen senkit a büntetés-végrehajtási intézményben. Állítólag senki sem zaklatja, sőt, inkább rajonganak érte, és sokan ostromolják autogramért és barátságáért.

Borítókép: a brazil Neymart (b) játékostársa, Dani Alves vigasztalja, miután csapatuk 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Horvátország–Brazília mérkőzés 1-1-re végződött hosszabbítása utáni büntetőpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.