Mbappé megtette azt, amire Ibra, Neymar és Messi sem volt képes

Csapatkapitányként vezette a Paris Saint-Germain együttesét Kylian Mbappé, aki emlékezetessé tette az alkalmat, ugyanis öt gólt szerzett a hatodosztályú US Pays de Cassel ellen 7-0-ra megnyert kupameccsen hétfő este. Ezzel Mbappé lett a PSG történetének az első futballistája, aki egy mérkőzésen ötször a kapuba tudott találni.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 8:12
FBL-WC-2022-MATCH64-ARG-FRA France's forward #10 Kylian Mbappe (R) celebrates scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP) Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

párizsi rekordja különösen annak fényében számít nagy tettnek, hogy a PSG-ben sorjáztak a sztárcsatárok az elmúlt időszakban, ám sem Zlatan Ibrahimovic, sem Edinson Cavani, sem sem a 2021 óta a csapatban futballozó nem volt képes hasonló, ötgólos teljesítményre, hogy csak a legnagyobb sztárokat emeljük ki.

Az ellenfél persze nem volt a legerősebb, a hatodosztályú US Pays de Cassel egy 1500 fős település amatőr csapata, de a rekord az rekord.

A PSG-ben Mbappé öt gólja mellett még Neymar és Soler volt eredményes egyszer-egyszer, így alakult ki a 7-0-s végeredmény, amivel a párizsiak bejutottak a Francia Kupa nyolcaddöntőjébe. A legjobb 16 között a Marseille ellen már kemény csata vár a PSG-re.

– Örülünk az eredménynek, mert azért jöttünk, hogy továbbjussunk, miközben megadjuk a tiszteletet az ellenfélnek, és pontosan ezt tettük – nyilatkozta Mbappé a meccs után. – Ez egy futballmérkőzés volt, amire természetesen felkészültünk, most viszont már a Reims elleni következő bajnokira gondolunk. A Marseille elleni kupacsatával ráérünk később foglalkozni.

Mbappé személyes rekordja eddig négy gól volt

A 24 éves Mbappé nem az első PSG-rekordot döntötte meg, a BL-ben már ő a klub legeredményesebb játékosa, és hamarosan minden tétmeccsen figyelembe véve is az lehet, hiszen már csak négy találat választja el a PSG színeiben 196-szor eredményes, listavezető Cavanitól.

Mbappé 2017-ben került a PSG-hez az AS Monacótól, amely mostanra 180 millió eurót zsebelt be érte az átigazolást követő bónuszokkal együtt. A támadó 2018-ban világbajnok lett a francia válogatottal, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a vb-n, noha az Argentína elleni döntőben mesterhármast ért el. Karrierjének rekordja eddig négy gólt volt egy meccsen, ezt kétszer is megcsinálta, 2018-ban a Lyon, 2021-ben pedig Kazahsztán ellen.

Borítókép: Kylian Mbappé megállíthatatlan (Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.