Ezért a bunyóért járt kettős kiállítás az Atlético–Barca rangadón + videó

Miként az az Atlético Madrid meccsein megszokott, a Barcelona elleni vasárnapi rangadón is akadtak indulatos jelenetek. A fődíjat egyértelműen Sztefan Szavics és Ferran Torres vitte el. Az 1-0-s Barca-sikerrel zárult találkozó hajrájában a két játékos cselgáncsba illő földharcot vívott egymással. Mindkettőjüknek kiállítás lett a jutalma – teljesen érthetően.

Magyar Nemzet
2023. 01. 09. 8:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A madridiak úgy fél óra elteltével lényegében egykapuztak. Egyre nehezebben viselték, hogy a helyzetek alapján rászolgáltak volna az egyenlítésre, de csak nem tudtak betalálni. Szaporodtak az indulatos jelenetek, amelyek közül Sztefan Szavics és Ferran Torres párharca emelkedett ki. A két játékos cselgáncsozókat megszégyenítő földharcot vívott egymással. A játékvezető nem hirdetett végeredményt, helyesebben a kettős leléptetést választotta, mindkét játékost kiállította. Teljesen jogosan, tegyük hozzá.

Győzelmével a Barcelona három ponttal elhúzott a Real Madridtól és egyedül vezeti a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga tabelláját.

Xavi: Jó játék nélkül három pont

Xavi Hernandez, a Barcelona edzője a találkozó után elismerte, a csapata jó játék nélkül szerzett három pontot az Atlético Madrid vendégeként.

– Három, aranyat érő pontot szereztünk… Az első fél óra meggyőző volt, akkor irányítottuk a játékot. Fontos, hogy képesek voltunk szenvedni a sikerért. Ez a győzelem nem csak három pontot ért, többet annál, tartást ad nekünk, hogy szenvedve is képesek vagyunk nyerni. Büszke vagyok a csapatra. Megmutattuk, hogy igenis megnyerhetjük a bajnokságot.

Xavi arról is beszélt, hogy a győzelem értékét tovább növeli, hogy Lewandowski nélkül sikerült elérni, aki a feszült hangulatban különösen nagy támogatást ért volna a csapatának. Ferran Torres és Sztefan Szavics bunyójára viszont nem tért ki. 

Diego Simeone, az Atlético mestere természetesen arra helyezte a hangsúlyt, hogy a mérkőzés java részében az ő csapat játszott jobban. Az Atlético jelenleg csupán ötödik a bajnokságban.

– Nem gondolnám, hogy aggasztó a helyzet, de kétségtelen, hogy javulnunk kell. A találkozó arról győzött meg, hogy képesek is vagyunk erre – jegyezte meg Simeone.

Borítókép: a két játékos fojtogatta egymást (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.