A világ ötödik legjobbja magyar, és már BL-döntőt is vezetett

Minden idők ötödik legjobb női játékvezetője lett Kulcsár Katalin a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 21:22
FBL-WC-2019-WOMEN-MATCH41-ESP-USA Hungarian referee Katalin Kulcsar shows a yellow card to United States' forward Megan Rapinoe during the France 2019 Women's World Cup round of sixteen football match between Spain and USA, on June 24, 2019, at the Auguste-Delaune stadium in Reims, northern France. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: Europress/AFP/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női játékvezetők ranglistája az esztendőnkénti rangsorok első húsz helyezettje pontszámainak összesítésével készült; az IFFHS-elismerést négy alkalommal kiérdemelt Bibiana Steinhaus végzett az élen, 171 ponttal. A német sípmester mindössze 2 ponttal előzte meg a svájci Esther Stäublit, aki soha nem nyerte el az éves díjat, de 2012 óta minden esztendőben bekerült a világ legjobb tíz női futballbírója közé.  A 38 éves, a 2016-ban Bajnokok Ligája-döntőt vezető Kulcsár Katalin 78 pontot gyűjtve lett ötödik. Az IFFHS március 8-i hasonló örökranglistáján, amely a férfi játékvezetőket rangsorolta 1987-től mostanáig, a 2021-ben, hatvanöt évesen elhunyt Puhl Sándor úgy lett az összesítésben a 11., hogy sorozatban négyszer is a világ legjobbjának választották 1994 és 1997 között.

Borítókép: Kulcsár Katalin a legjobb női játékvezetőnk (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.