Íme, az első felvételek a Liu fivérekről már kínai zászlóval + videó

Pekingben ma megkezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnoksága. Két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor először indul úgy versenyen, hogy a szerelésükön már a kínai zászlót láthatjuk.

2023. 03. 31. 8:28
Hungarian-born Skaters Sandor Liu Shaolin and Liu Shaoang To Represent Tianjing
TIANJIN, CHINA - MARCH 25: Hungarian-born short-track speed skaters Sandor Liu Shaolin and Liu Shaoang, who will make their debut in China at the National Short Track Speed Skating Championships representing Tianjing, pose for photos on March 25, 2023 in Tianjin, China. (Photo by VCG/VCG via Getty Images) Fotó: VCG/VCG via Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor tavaly év végén hagyták el Magyarországot, hogy kínai színekben folytassák a pályafutásukat. Az adminisztrációs procedúra lezajlott, már kínai állampolgárok, a magyar állampolgárságról pedig lemondtak, mert Kínában nincs lehetőség kettős állampolgárságra. A első célja, hogy bekerüljenek a kínai válogatottba, ehhez pedig a mától vasárnapig zajló nemzeti bajnokságon jól kell szerepelniük Tiencsin város színeiben. A bajnokságot abban a sportcsarnokban rendezik, ahol tavaly az olimpiát. Liu Shaolin a 83-as, Liu Shaoang a 84-as sisakban versenyez, és 1500 méteren mindketten futamgyőztesként vették az első akadályt.

A történelmi felvételek, a Liu fivérek első futamai kínai szerelésben ITT tekinthetők meg. A nyíl őket jelöli, a bajnokságon a középpontban vannak.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang már kínai színekben Fotó: VCG/VCG via Getty Images

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.