időjárás 26°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Íme, az első felvételek a Liu fivérekről már kínai zászlóval + videó

Fábik Tibor
2023.03.31. 08:28 2023.04.01. 11:42
Íme, az első felvételek a Liu fivérekről már kínai zászlóval + videó

Pekingben ma megkezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnoksága. Két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor először indul úgy versenyen, hogy a szerelésükön már a kínai zászlót láthatjuk.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor tavaly év végén hagyták el Magyarországot, hogy kínai színekben folytassák a pályafutásukat. Az adminisztrációs procedúra lezajlott, már kínai állampolgárok, a magyar állampolgárságról pedig lemondtak, mert Kínában nincs lehetőség kettős állampolgárságra. A Liu fivérek első célja, hogy bekerüljenek a kínai válogatottba, ehhez pedig a mától vasárnapig zajló nemzeti bajnokságon jól kell szerepelniük Tiencsin város színeiben. A bajnokságot abban a sportcsarnokban rendezik, ahol tavaly az olimpiát. Liu Shaolin a 83-as, Liu Shaoang a 84-as sisakban versenyez, és 1500 méteren mindketten futamgyőztesként vették az első akadályt.

A történelmi felvételek, a Liu fivérek első futamai kínai szerelésben ITT tekinthetők meg. A nyíl őket jelöli, a bajnokságon a középpontban vannak.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang már kínai színekben Fotó: VCG/VCG via Getty Images

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.