Kényes ügy miatt magyarázkodik a Leverkusen a Fradi-meccs előtt

Fontos személyi változás zavarta meg a Bayer Leverkusen felkészülését a Ferencváros elleni Európa-liga-nyolcaddöntő csütörtök esti (21.00) visszavágójára. Simon Rolfes, a német klub ügyvezetője magyarázkodásra kényszerült, amiért a jobbkeze azonnali hatállyal távozott az együttestől a Fradi elleni sorsdöntő mérkőzés előtt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 13:25
Simon Rolfes, Xabi Alonso, Leverkusen
Bayer 04 Leverkusen Bundesliga: Saison 2022_2023 06.10.2022 Pressekonferenz, PK Fotó: Jörg Schüler/Bayer 04 Leverkusen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a Fradi elleni mai El-visszavágó a legfontosabb hír jelenleg a Leverkusen háza táján a német sajtóban, hanem a Kicker által kényes ügyként tálalt változás a klub menedzsmentjében. Mint azt a lap megtudta, azonnali hatállyal távozott a Leverkusen csapatmenedzsere, Tim Steidten, akinek a szerepe egyáltalán nem volt elhanyagolható az együttes életében.

Steidten egyebek mellett a Leverkusen legfontosabb „aranyásója” volt, azaz ő talált rá a klub legnagyszerűbb igazolásaira az utóbbi időben. Az ő közreműködésével került a csapathoz többek között Edmond Tapsoba, Jeremie Frimpong és Piero Hincapie, akik már megsokszorozták a piaci értéküket a Leverkusenben töltött idejük alatt.

Összeférhetetlenség miatt kellett mennie

Állítólag Steidten tavaly ősszel már a Chelsea-vel tárgyalt, hogy ott folytatja a munkát, miután a Leverkusen nem léptette őt elő sportigazgatónak. Erre pedig lett volna lehetőség, hiszen a poszt megüresedett Rudi Völler tavaly nyári visszavonulásával.

– Érzékeny ügyről van szó, hiszen fontos információk birtokában dolgozunk, ezért megbeszéltük, hogy a váltással nem várunk a nyárig, hanem meglépjük most azonnal – magyarázkodott a Kickernek Simon Rolfes ügyvezető igazgató Steidten hirtelen távozása miatt. A jelek szerint tehát a volt csapatmenedzsernek már meglehet az új munkahelye a nyártól, így pedig összeférhetetlen lenne, hogy addig marad Leverkusenben, és adott esetben olyan játékosokkal tárgyal, akiket új munkaadója is kinézett magának, vagy fordítva.

Milyen hatása lesz ennek a Fradi ellen?

Rolfes kifejezte, hogy nem aggódik a Leverkusennél folyó szakmai munka miatt, hiszen eddig is csapatként dolgoztak, nem egy-egy személyen múlik a siker. Ugyanakkor a Kicker megjegyezte, hogy a klub szakmai vezetését egy évvel ezelőtt még hárman látták el, Rolfes mellett Völler és Steidten, mostanra azonban az ügyvezető egyedül maradt.

A változás elsősorban hosszabb távon befolyásolhatja a Leverkusen eredményességét, de az biztos, hogy a Fradi elleni El-visszavágó előtt nem jött jókor a németeknek az ügy kirobbanása. Ettől függetlenül a Leverkusen a hazai pályán megszerzett 2-0-s előny birtokában természetesen továbbjutást vár a Ferencváros ellen.

Borítókép: Simon Rolfes a Leverkusen vezetőedzőjével, Xabi Alonsóval (Fotó: Jörg Schüler/Bayer 04 Leverkusen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.