Kercsó Árpád dilemmája: Fradi vagy Gyergyó? + videó

Kercsó Árpád – a jégkorong szerelmeseinek nem kell bemutatni a sportág korszakos alakját, a magyar és a székely hoki apostolát. Az Erste-liga döntőjének péntek esti hetedik mérkőzése előtt a legendás szakemberrel felkerestük a szülőfaluját, Gyergyócsomafalvát, ahol az edzői karrierje is kezdődött. Kercsó Árpád itt beszélt arról, hogy mit vár a ma esti meccstől.

Novák Miklós, Mirkó István, Somogyi Csaba (Gyergyószentmiklós)
2023. 03. 31. 14:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kercsó Árpádban hetvennégy évesen is izzik a tűz. A magyar és a székely jégkorong legendás alakja visszatért a szülőföldjére, egy éve ismét a gyergyói hoki felemelkedéséért dolgozik. A Gyergyói HK–FTC Erste-liga döntő hetedik mérkőzése előtt felelevenítette ifjúsága egyik kedves emlékét, s elmondta, mire számít a döntő péntek esti, hetedik találkozója előtt. Kercsó a Ferencvárosnál is dolgozott, gyerekkorában Fradi-drukker volt, így nem is olyan egyszerű a választás, hogy kinek drukkoljon.

Gyergyószentmiklós hokilázban ég, boldog ember, aki belépőhöz jutott a ma esti mérkőzésre.

A hazai csapat, a Gyergyói HK nem csupán a hazai pálya előnyét élvezi. Sokkal pihentebben készülhet a hetedik összecsapásra, hiszen miközben a fradisták csütörtökön tizenkét órán át buszoztak Gyergyószentmiklósra, a székely együttes Marosvásárhelyig repülővel utazhatott. 

 

A sorsdöntő mérkőzés pénteken 17.15-kor kezdődik.

Borítókép: Kercsó Árpád hetvennégy évesen is a hoki megszállottja (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.