Alonso fricskája: az öreg Hamiltonnak rövid a memóriája!

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso nem osztja hétszeres vb-győztes kollégájának, Lewis Hamiltonnak a véleményét a Red Bull dominanciájáról a Formula–1-ben. Hogy nyomatékosítsa egyet nem értését, nem túl finoman oda is szúrt az egykori csapattársának.

2023. 03. 31. 13:46
ALONSO, Fernando
Melbourne, 2023. március 30. Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzõje sajtóértekezleten vesz részt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának otthont adó Albert Park versenypályán Melbourne-ben 2023. március 30-án. A futamot április 2-án rendezik. MTI/EPA-AAP/Joel Carrett Fotó: Joel Carrett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bullnak eddig nem akadt igazi vetélytársa az idényben, és Sergio Pérez legfeljebb egymással harcoltak az első helyért Bahreinben és Szaúd-Arábiában. A többiek a lepattanóért csapnak össze, köztük is. A Mercedes hétszeres világbajnokának – miután hosszú évekig dominált a Formula–1-ben – alighanem nehezére esik elfogadni ezt a szerepet, és kétségbeesésének olyan nyilatkozatokban ad hangot, mint amikor kijelentette, hogy a Red Bull sebessége szédítő, hasonló fölényt pályafutása során még sosem tapasztalt a száguldó cirkuszban.

Hamilton véleményével még a Mercedesnél sem értettek egyet. Toto Wolff csapatfőnök jól emlékszik azokra az évekre, amikor az Ezüstnyilak messze a többiek előtt jártak. Így van ezzel Fernando Alonso (Aston Martin), aki akkoriban epedezve figyelte Hamilton és a Mercedes sikereit. 

– Egyáltalán nem értek egyet (Hamilton véleményével – a szerk.) – árulta el a kétszeres világbajnok a francia L’Equipe napilapnak adott nyilatkozatában. – A legutóbbi futamon húsz másodperccel Checo (Pérez) és Max mögött értem célba. Hamilton és Nico Rosberg egy perccel előzték meg a többi pilótát 2014-ben és 2015-ben. Úgy tűnik, hogy Hamiltonnak rövid a memóriája… Már öregszik – szúrt oda az ausztráliai második szabadedzésen leggyorsabb Alonso.

A veterán spanyol pilóta hozzátette, most mutatkozik meg igazán, valójában mire képes egykori mclarenes csapattársa.

– Ha egy átlagos autóban ül, akkor meglátszik, hogy neki is vannak gyengeségei. Korábban csak magányosan autózott az élen, esetleg a csapattársával csatázott. Nézzék csak meg, hogy ő a csúcstartó a pole pozíciók tekintetében a Formula–1-ben, idén viszont George Russell mindkét időmérőn jobbnak bizonyult nála. Ezek az eredmények is megmutatják, hogy az autó még mindig kulcsfontosságú a sportágunkban.

Hamilton teljesítménye a Mercedes mélyrepülésének első évében, tavaly is elmaradt Russellétől. Utóbbi 275 pontjával a tabella negyedik helyén végzett, míg rekordbajnok csapattársának 240-nel a hatodik pozíció jutott. Idén eddig fej fej mellett haladnak a német istálló pilótái, Hamilton húsz, Russell tizennyolc ponttal rendelkezik.

Borítókép: Fernando Alonso az ausztrál versenyhétvégét felvezető sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.