Darth Toto és zavar az erőben a Formula–1-es Ausztrál Nagydíjon + videó

Ma Melbourne-ben az első két szabadedzéssel megkezdődött a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj, a legjobb köridőt pedig a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen autózta a Red Bull-lal.

Magyar Nemzet
2023. 03. 31. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első szabadedzésen megközelíthetetlen volt, a mögötte másodikként végzett hétszeres vb-győztes brit majdnem fél másodperccel lassabb kört teljesített. A holland pilóta neve mellé 1:18,790 perces köridő került, a Mercedes versenyzője 1:19,223-mal zárt. S Verstappen időeredménye a nap végén is a legjobb volt. Az ugyancsak kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Aston Martin) ugyan közel került hozzá 1:18,887 perccel, mert korán kihajtott a pályára és belehúzott. A második gyakorlás megkezdése után negyed órával azonban eleredt az eső, ami lehetetlenné tette a javítást, és sok volt a kicsúszás. Lance Stroll (Aston Martin) és Lando Norris (McLaren) is megjárta:

Ezúttal Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője végzett másodikként 1:19,332-vel, míg Verstappen lett a harmadik 1:19,502-vel.

Az első szabadedzést szokatlan probléma zavarta meg, és piros zászlóval tíz percre le is állították a körözést, amikor a GPS-rendszer meghibásodása miatt a csapatok nem tudták a forgalommal kapcsolatos információkat közölni a versenyzőikkel. S ez tumultuózus jelenetek sokaságához vezetett a pályán. 

Az egyik kanyarban több autó is feltorlódott, nem sokon múlt, hogy nagy baleset következzen be. A kínos eset után jött az esős, második gyakorlás, és a Formula–1 Twitter-oldala a Mercedes csapatfőnökével viccelődött, Toto Wolffot Darth Totónak nevezve. Az már mi tesszük hozzá, hogy ha Csillagok háborúja, akkor most bizony zavar volt az erőben…

Folytatás magyar idő szerint szombat hajnalban a harmadik szabadedzéssel, majd 7 órától az időmérő edzés, vasárnap 7 órakor pedig a futam következik.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent, hogy 2032-ig biztosított a Magyar Nagydíj jövője. A kormány egyetért a mogyoródi versenypálya és az ahhoz kapcsolódó létesítmények fejlesztésével, továbbá a Magyar Nagydíjra vonatkozó nemzetközi szerződések 2032-ig történő megújításával – áll a Magyar Közlönyben. Ebből azt is megtudhatjuk, hogy a 2024-es versenyhétvége rendezési jogáért csaknem ötvenmillió dollárt, azaz 17,4 milliárd forintot kell fizetnünk, ezt követően pedig évente két százalékkal növekszik az összeg. 


Borítókép: Toto Wolff nem akart megázni (Forrás: Twitter/Formula 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.