időjárás 22°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Klampár Tibor feldúltan távozott Debrecenből – „Ezt kikérem magamnak!”

Magyar Nemzet
2023.03.23. 19:58 2023.03.24. 10:07
Klampár Tibor feldúltan távozott Debrecenből  – „Ezt kikérem magamnak!”

Rossz szájízzel hagyta el szerdán Debrecent Klampár Tibor, a magyar asztaliteniszsport legendája, aki a DAK-DEAC termében szívesen beszállt volna az ott tréningező növendékek munkájába. Ám ez nem valósulhatott meg. „Szinte kiküldtek egy asztalitenisz-teremből, ezt kikérem magamnak!” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok Klampár Hajdú-Bihar vármegye hírportáljának, a HAON-nak.

A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett Klampár Tibor szerda este érkezett a DAK-DEAC Egyetemi Asztalitenisz Központba Gacsályi István, a DAK-DEAC egykori főtitkárának meghívására. Gacsályi István tervei szerint a legendás versenyző belenézett volna az ott tréningező növendékek munkájába és néhány menetre be is szállt volna hozzájuk. Ez azonban nem valósulhatott meg, mert a klub nem számított a látogatásra. Klampár Tibor és Gacsályi István néhány percnyi ütögetés után elhagyták a termet.

Klampár Tibor
Klampár Tibor a sportág legendája Fotó: Nemzeti Sport/Móricz Sabján Simon

Klampár Tibor: Engem így még nem fogadtak sehol, mint itt

A kellemetlen esetet követően Klampár Tibor feldúltan a következőket mondta a Haon.hu portálnak:

– Engem így még nem fogadtak sehol, mint itt, hogy szinte kiküldtek egy asztalitenisz-teremből, ezt kikérem magamnak! Olyan mintha megérkezne egy válogatott futballista egy utánpótláscsapathoz és kitessékelnék az edzésről. Hogy őszinte legyek, fel vagyok háborodva, szerintem így nem lehet bánni egy világbajnokkal, annak idején például Kínában több ezren tapsoltak nekem. Én szerény embernek tartom magamat, de ettől függetlenül azt hiszem, hogy valamit már letettem az asztalra ebben a sportágban, mindenhol tisztelettel és szeretettel fordulnak felém. Éppen ezért erre nem számítottam, nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet – fogalmazott az áprilisban 70. születésnapját ünneplő sportoló, aki még a mai napig aktív játékos.

A történtek után a Haon.hu megkereste a DAK-DEAC elnökét, Horovitz Tamást is, aki reagált az esetre.

– Szeretném leszögezni, hogy senkit nem küldtünk ki a teremből. Gacsályi István hívott korábban, hogy Debrecenben lesz Klampár Tibor, akit szeretne elhozni szerda délután az asztalitenisz központba, hogy játsszon a gyerekekkel. Az edzőkkel és a vezetőtársaimmal egyeztetve, megvizsgálva a napi programunkat, arra a döntésre jutottunk, hogy nem fér bele az időnkbe. Látni lehetett, hogy milyen sokan voltak lent, hiszen országos és nemzetközi versenyekre is készülünk. Írtam is Istvánnak, hogy köszönjük szépen a felajánlást, de ez az időpont nem alkalmas nekünk. Ehhez képest megjöttek Tiborral úgy, hogy nem számítottunk az érkezésükre – foglalta össze a történteket az elnök, hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem Klampár Tibor ellen szólt, hogy nem tudták őt fogadni, és szervezett keretek között szeretettel várják vissza – olvasható a Haon.hu cikkében.

A szomorú történethez a magunk részéről annyit teszünk hozzá, talán mégis meg lehetett volna oldani, hogy néhány szóval köszöntsék Klampár Tibort, kis időre szabaddá tegyenek egy asztalt, és a sportág legendája ütögethessen néhány pingpongos  palántával, akiknek ez óriási élmény lehetett volna. 

Nehezen képzeljük el, hogy a DEAC utánpótlás labdarúgócsapatának edzéséről elküldenék – a példa kedvéért – Szoboszlai Dominiket, ha jelezné, hogy éppen arra jár a klub egyik korábbi vezetőjével, és egy kis időre szívesen beszállna a gyerekekhez…

 

Borítókép: Klampár Tibor szívesen beszállt volna a debreceni gyerekek edzésébe is (Fotó: Vas Népe/Cseh Gábor)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.