Megszúrt jégtáncosunknak, aki egy terminátor, nagy mázlija lett Japánban

A Japánban, Szaitamában zajló műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon a jégtáncosoknál a magyar színekben versenyző Ignateva Mariia, Szemko Danijil a ritmustánc után fellélegezhetett, ha hajszállal is, de továbbjutott, a kűrjét is bemutathatja. Ha azt nézzük, hogy az ukrán származású, de évek óta Magyarországon élő, 2017 óta magyar állampolgár Szemko múlt hétfőn Moszkvában a metróban szúrt sérülést szenvedett, s ilyen előzmények után lépett jégre, kalapot kell emelnünk előtte.

Magyar Nemzet
2023. 03. 24. 9:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemko Danijil döbbenetes története az orosz sajtót is bejárta, de azok a hírek nem fedték a valóságot. Versenyzőnk, mielőtt a múlt hét végén elutazott a vb-re, a Mandiner.hu portálnak a következőket nyilatkozta.

Szemko
Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil kettős az Eb-n 10. lett Forrás: MOKSZ

– A moszkvai metróban utaztam, tehát nem parkban történt a sérülés, például ez is téves információ. Egy 22 milliós városban persze sok minden megtörténhet, és tömeg is volt. Fejhallgató volt a fejemen és nem is nagyon figyeltem mi történik körülöttem. Egyszer csak éreztem, hogy valami fáj a lábamban, amikor összecsaptam vagy nekiütköztem egy embernek, de nem is láttam a személyt. Nem volt semmilyen konfliktus vagy ilyesmi. Először haza akartam menni, hogy megnézzem a sebemet, de mivel a zsebemen keresztül éreztem, hogy vérzik a lábam, akkor úgy döntöttem, hogy inkább a kórházba megyek, na meg persze fájt is. Körülbelül három centi hosszú és két centi mély lehet a seb. Inkább szúrt mint vágott. Három öltéssel varrták össze. Nem esett túl jól a szúrás, bevallom, de már nincs idő pihenésre, mert teljes erővel készülünk a világbajnokságra. Én egy magyar terminátor vagyok, teljesen mindegy, mi történik, én fél lábbal is odamegyek –  fogalmazott az ukrán származású Szemko Danijil, a rejtélyes „késelő” személyére pedig nem derült fény.

Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil kettős ott lesz a kűrben is

Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil jégtánc kettősünk tehát ilyen előzmények után van ott a vb-n, amelyen jégtáncban 33 duó indult, és az volt a helyzet, hogy a ritmustánc után a legjobb húsz mutathatja be majd a kűrjét is. Nos a mieink éppen a 20. helyen végeztek, 63,88 ponttal, s így hajszállal továbbjutottak. A 21. helyezett francia kettős 63,81 ponttal szállt ki a versenyből – ám Szemko és az Oroszországban született Ignateva igazán megérdemelte, hogy a századok a javukra kedvezzenek. Szemkóék egyébként a januári, finnországi Eb-n a 10. helyen végeztek, jelenleg pedig tizenkét európai páros előzi meg őket, vagyis helyezésben nincsenek nagyon lemaradva. Mi több, a vb-n a pontszámokat nézve csak 0,92 pontra vannak a 16. helyezettől.

A magyar jégtáncos duó ráadásul már túlszárnyalta a tavalyi vb-teljesítményét, egy éve ugyanis a 22. helyen zárt, és akkor lemaradt a szabadkorcsolyázásról.

Eredmények,  jégtánc, ritmustánc:
1. Madison Chock, Evan Bates (amerikai) 91,94 pont
2. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 88,21
3. Piper Gilles, Paul Poirier (kanadai) 87,34
…20. Ignateva Mariia, Szemko Danijil 63,88

 A nőknél a hazai közönség előtt szereplő Szakamoto Kaori megvédte címét. A 22 éves olimpiai bronzérmes japán sportoló a mai kűrjével láthatóan nem volt elégedett, de a rövid programban gyűjtött csaknem hatpontos előnyéből több mint 3,5 pontot így is megőrzött, ezzel második vb-diadalát ünnepelheti. Láng Júlia a kűrben már nem szerepelhetett.

Eredmények, nők:
1. Szakamoto Kaori (Japán) 224,61 pont
2. Li Ha Ejn (Koreai Köztársaság) 220,94
3. Loena Hendrickx (Belgium) 210,42
...34. Láng Júlia 44,26

Borítókép: Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil kettőst a kűrben is láthatjuk (Forrás: MOKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.