Honosított orosz korcsolyázópárosunk a második legjobb lett Európában!

A Japánban, Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon a párosok között a magyar színeket képviselő Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó a hetedik helyen végzett. S ki kell emelni, hogy ez a második legjobb európai eredmény a vb-n. A Pavlova, Sviatchenko duó nevét megjegyezte a korcsolyásvilág.

2023. 03. 23. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó a januári, finnországi Európa-bajnokságon az ötödik helyet szerezte meg, ami bravúros eredmény volt, hiszen ezt megelőzően a sportágban legutóbb 2008-ban akadt ennél jobb helyezésünk: akkor a nőknél a 2004-es Európa-bajnok Sebestyén Júlia a negyedik helyen végzett. Pavlováék most a Japánban, Szaitamában zajló világbajnokságon, ahol értelemszerűen jóval nagyobb és erősebb a mezőny, már a rövid programban is remekeltek, hiszen az eddigi legmagasabb pontszámukat elkönyvelve a hetedik helyen zártak. A közép-európai idő szerint ma reggel befejeződött kűrben ugyancsak túlszárnyalták az eddigi legjobb pontszámukat, és egy helyet javítva a pozíciójukon a végelszámolásnál hetedikek lettek. Európából pedig csak az Eb-címvédő Sara Conti, Niccolo Macii olasz duó előzte meg őket, amely a világbajnokságon most bronzérmes lett. Az aranyérmet a japán Riku Miura, Kihara Rjuicsi, az ezüstöt az amerikai Alexa Knierim, Brandon Frazier páros szerezte meg.

pavlova
Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei Forrás: MOKSZ

 

Pavlova és Sviatchenko több mint 17 pontot javított

Pavlováék a januári Eb-n a rövid programjukra 57,97, a kűrjükre 115,01 pontot kaptak, így összesen 172,98 pontjuk lett. Most 64,43 és 126,24 pontot kaptak, ami együtt 190,67 pontot tesz ki, és ez hatlamas, 17,69 pontos javulás az Eb után.

Viszonyításképpen: az olaszok 195,13-mal nyerték meg az Eb-t, most 208,08-cal végeztek a harmadik helyen, azaz ők is előrébb léptek, de ők „csak” 12,95 ponttal. Ez persze csak játék a számokkal. Azt is meg kell említeni, hogy az olaszok másik, Eb-ezüstérmes duója nem indult a vb-n, ugyanakkor az Eb-bronzérmes és Eb-4. helyezett német páros itt volt, de csak a kilencedik és a tizedik helyet szerezte meg. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Oroszország nem indulhat a világbajnokságon, de ha itt vannak a legjobbjaik, a honosított versenyzőink akkor is a legjobb tízben végeznek. S ez nagyon komoly eredmény a sportágban.

A magyar páros kűrje ITT tekinthető meg.

Eredmények, párosok:
1. Riku Miura, Kihara Rjuicsi (Japán) 222,16 pont
2. Alexa Knierim, Brandon Frazier (Egyesült Államok) 217,48
3. Sara Conti, Niccolo Macii (Olaszország) 208,08
...7. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (Magyarország) 190,67

A férfiak rövid programjában a címvédő japán Uno Soma nyújtotta a legjobb teljesítményt. Mögötte a tavaly junior világbajnok, 18 éves amerikai Ilia Malinin végzett. Magyar korcsolyázó nem indult, Vlasenko Aleksandr egészségi probléma miatt nem vehet részt a vb-n.

Eredményk, férfiak, rövid program:
1. Uno Soma (Japán) 104,63 pont
2. Ilia Malinin (Egyesült Államok) 100,38
3. Csa Dzsun Hvan (Koreai Köztársaság) 99,64

Borítókép: Jogos az öröm, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó nagyon szépen kocsolyázott (Forrás: MOKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.