Otthon kikaptak a bolgárok, így jönnek a Puskás Arénába, a szerbek nem hibáztak

Péntek este megkezdődtek a mérkőzések a labdarúgó Eb-selejtezők G csoportjában. Válogatottunk hétfői ellenfele, a bolgár csapat hazai pályán 1-0-ra kikapott Montenegrótól, ilyen kezdés után lép pályára a Puskás Arénában. Marco Rossi és csapata azonban így sem becsülheti le. A szerbek nem hibáztak, 2-0-ra legyőzték a litvánokat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 24. 20:26
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-selejtezők G csoportjában Magyarország, Szerbia, Montenegró, Bulgária és Livánia szerepel, a kiegyensúlyozottnak tűnő csoportban minden pont nagy jelentőséggel bír. Az 1. fordulóban a pénteki programba Bulgária–Montenegró (Razgrad, 18 óra) és Szerbia–Litvánia (Belgrád, 20.45) találkozók kerültek azután, hogy a magyar válogatott csütörtökön a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen 1-0-ra legyőzte az észteket.

Pénteken Razgradban is egy gólt láthatott a közönség, de ezt a vendégek szerezték, a 70. percben Sztevan Jovetics középre tett labdáját Nikola Krsztovics hat méterről jobbal a bolgár kapu közepébe lőtte. A montenegrói csapatban a 80. percben csereként pályára lépett a debreceni Stefan Loncar, a kisvárdai Driton Camaj nem kapott lehetőséget. A 90. percben nem sok hiányzott ahhoz, hogy a hazaiak egyenlítsenek, Georgi Ruszev 11 méterről lőtt kapura, a gólvonalon álló Sztefan Szavics azonban kivágta a labdát, hatalmas mentés volt. A bolgárok így hazai pályán 1-0-s vereséggel kezdték az Eb-selejtezőket, ez nagy pofon számukra, „sebzett vad” érkezik a Puskás Arénába; de bizonyára is tudja, hogy az mindig veszélyes.

A szerbek nem hibáztak, 2-0-ra legyőzték a litvánokat. Déli szomszédaink az Ajaxban futballozó Dusan Tadics góljával szereztek vezetést a 16. percben, az 53. percben pedig Dusan Vlahovics, a Juventus játékosa is betalált.

A nap rangadóján a B csoportban a világbajnoki ezüstérmes francia válogatott 4-0-ra legyőzte a hollandokat. A válogatott szereplést lemondó Hugo Lloris után a csapatkapitány lett, aki kétszer is eredményes volt. A hazaiaktól még és Dayot Upamecano szerzett gólt.

Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló:

B csoport: Franciaország–Hollandia 4-0 (3-0), Gibraltár–Görögország 0-3 (0-2)

E csoport: Csehország–Lengyelország 3-1 (2-0), Moldova–Feröer-szigetek 1-1 (0-1)

F csoport: Svédország–Belgium 0-3 (0-1), Ausztria–Azerbajdzsán 4-1 (2-0)

G csoport: Bulgária–Montenegró 0-1 (0-0), Szerbia–Litvánia 2-0 (1-0)

Borítókép: Hazai pályán nem bírtak a bolgárok a piros mezes vendégekkel (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.