Magyar futballistát dicsért a Manchester United volt edzője

Nem mindennapi elismerésben részesült Hegyi Krisztián, a West Ham United magyar kapusa. David Moyes, a Manchester United korábbi vezetőedzője dicsérte a 20 éves futballistát, aki újoncként bekerült Marco Rossi válogatott keretébe is.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 20:05
Hegyi Krisztián
Forrás: Twitter/West Ham United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegyi Krisztián az utánpótlás- és a felnőttfutball határán táncol. Ő a West Ham United második csapatának a kapitánya, és már az első keretnél is egyre inkább számításba veszik a Premier League-klubnál. Hegyi idén már három angol élvonalbeli bajnokin volt cserekapus a lengyel Lukasz Fabianki és a francia Alphonse Areola mögött. A harmadik számú európai kupában, a Konferencialigában pedig rendszeresen a kispadon vár bevetésre a magyar kapus.

is a jövő egyik ígéretes tehetségének tartja Hegyit, hiszen a sérült távollétében behívta őt a magyar válogatott soron következő, márciusi mérkőzéseire készülő keretébe, az Észtország elleni barátságos meccsre és a Bulgária elleni Eb-selejtezőre. Ennek apropóján szólalt meg a West Ham United hivatalos oldalán David Moyes, a csapat vezetőedzője, aki 2013-ban a legendás skót honfitársa, Sir Alex Ferguson utódja volt a Manchester United élén.

– Meg kell mondjam, a kapusedzőnk, Xavi Valero nagyon keményen dolgozik a kapusokkal, úgy látja ezt a folyamatot, mintha egy futószalag lenne. Igyekszik fejleszteni őket, és ez egy hosszú, nehéz út, amíg valakiből kapus válik, hiszen csak egy ember állhat a kapuban, és sokan be akarnak kerülni. Nagyon örülök Krisztián sikerének, nagyszerűen végzi a dolgát, hatalmas srác, aki folyamatosan fejlődik. Igazán komoly elismerés, ha ilyen fiatalon meghívót kapsz a hazád válogatottjától – fogalmazott Moyes.

A West Ham a Twitteren is gratulált Hegyinek a válogatott meghívóhoz:

A Liverpool volt kapusedzőjével dolgozik

Az említett Xavi Valero korábban Rafael Benítez legendás Liverpooljának volt a kapusedzője, és foglalkozott Gulácsi Péterrel is. A 193 centi magas Hegyi 2019-ben került Angliába, a Haladás utánpótlásából vitte el a West Ham United, amelynek korábban két magyar játékosa volt, mindkettő kapus. Király Gábor kölcsönben rövid időt töltött a csapatnál, pályára nem is lépett, Kurucz Péter 2009-ben viszont egy Manchester United elleni Premier League-meccsen védett 17 percet.

A West Ham United Hegyi Krisztiánnal a soraiban Gyurcsó Ádám és Nikolics Nemanja ciprusi csapatát, az AEK Larnacát fogadja ma 21 órakor az Konferencialigában. Az első meccsen idegenben 2-0-ra nyertek az angolok, a továbbjutásuk szinte zsebben van a negyeddöntőbe, és az sem lenne nagy meglepetés, ha Hegyi átesne a tűzkeresztségen, eddig ugyanis a kispadnál előrébb nem jutott a Moyes-vezette felnőtt csapatban.

Borítókép: Hegyi Krisztián képletesen már a válogatott és a West Ham United kapujában áll (Fotó: Forrás: Twitter/West Ham United)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.