időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Megszületett Kozák Danuta második kislánya, Mila

Magyar Nemzet
2023.03.13. 16:46 2023.03.13. 17:27
Megszületett Kozák Danuta második kislánya, Mila

Kozák Danuta örömteli hírt hozott nyilvánossága a Facebook-oldalán. Megszületett a második kislánya, Mila.

Kozák Danuta az alábbi képet osztotta meg a Facebook-oldalán, s csak ennyit írt fölé:

Isten hozott, Mila!

Mila a második kislány a családban (Fotó: Facebook/Kozák Danuta)

Somogyi Béla – aki amellett, hogy a férje, egyben az edzője is a hatszoros olimpiai bajnok kajakosnőnek – és Kozák Danuta első gyermeke szintén kislány, Zora 2017 júniusában született. A kiváló sportoló egy év múlva csúcsformában tért vissza, a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett 2018-as világbajnokságon ugyanúgy triplázott – ötszáz méteren győzött egyesben, kettesben és négyesben –, mint a riói olimpián.

A tokiói olimpia előtt Kozák Danuta sérüléssel bajlódott, miként utólag elárulta, ha nem halasztják el az olimpiát, talán rajthoz sem tudott volna állni. A 2021-ben megrendezett játékokon előbb kettesben Bodonyi Dórával harmadik lett, majd egyesben negyedik, ami nagyon letörte, a parton könnyekre fakadt, ám összeszedte magát, s a négyessel megszerezte hatodik olimpiai aranyérmét.

Kozák Danuta 2022-ben nem versenyzett, előbb műtéten esett át, majd elárulta, hogy ismét babát vár. Mila ma született meg. Az FTC sportolója idén aligha indul a versenyeken, de már korábban bejelentette, hogy a párizsi játékokra szeretne ismét felkészülni. Ismerve az elszántságát, ezt meg is próbálja.

Kozák Danuta a hat olimpiai arannyal már így is a legeredményesebb magyar sportolónő az egyaránt ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes és Egerszegi Krisztina előtt.

Borítókép: Kozák Danuta az elsőszülött Zorával még 2018-ban (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.