Messi szép gesztussal lepte meg a hét gólt kapott kapust + videó

A világbajnoki címvédő argentin labdarúgó-válogatott barátságos meccsen hazai pályán, Santiago del Esteróban 7-0-ra kiütötte Curacaót. Lionel Messi nagy formában volt, háromszor is bevette az ellenfél kapuját. A hétszeres aranylabdás Messi a válogatottban megszerezte a 100. gólját, s már 102-nél tart.

2023. 03. 29. 8:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Curacao parányi, 444 négyzetkilométeres sziget a Karib-tenger déli részén, Venezuela partjai közelében, lakosságának száma mintegy 150 ezer fő. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 211 országot rangsoroló világranglistáján azonban a 86. helyen áll, többek között Luxemburgot, Örményországot, Fehéroroszországot, Észtországot és Ciprust is megelőzi. Az argentinok ellen persze semmi esélye sem volt, a gyakorlatilag legerősebb összeállításban felálló világbajnok félidőben már 5-0-ra vezetett, a vége pedig 7-0 lett. A 35 éves 174. válogatottbeli fellépésén háromszor is betalált, a 20., a 33. és a 37. percben. Mellette még Nico González, Enzo Fernández, Ángel Di María és Gonzalo Montiel vette be a vendégek kapuját. A találkozó előtt Messi 99 gólnál járt a válogatottban, így az első találatával elérte a százas mérföldkövet, a mesterhármasa után pedig már 102 gólos. Az argentin örökranglistán hatalmas fölénnyel vezet, a mögötte második Gabriel Batistuta 54 találatig jutott.

Messi
Messi több gólt szerzett, mint a második és a harmadik együtt

Messi 100. gólja a válogatottban:

Ez pedig a 102. gólja:

Messi harmadikként lépte át az álomhatárt

A díjak sorát bezsebelő Messi a nemzetközi kitekintésben harmadik a portugál és az iráni Ali Daei mögött, ők hárman jutottak el száz gólig hazájuk válogatottjában. S a 38 éves Ronaldo még mindig termeli a gólokat, a napokban Liechtenstein (4-0) és Luxemburg (6-0) ellen is kétszer talált be.

A kedd éjjeli találkozó után Lionel Messi egyébként szép gesztusként a curacaói válogatott kapusával cserélt mezt, aki így nem csak hét gólt kapott.

Borítókép: Lionel Messinek nagy napja volt (Forrás: Twitter/RoiDesParis)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.