Nagyot nézünk majd: hétezer motor gurul végig egyszerre Budapest utcáin

Száz nap múlva, június 22–25. között rendezik meg Budapesten az idén százhúsz éves Harley-Davidson európai fesztiválját. Az esemény mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a helyszínre, a Puskás Aréna Parkba százezer látogatót várnak a motorosközösség ünnepségére. A június 23-i Harley-Davidson-parádén pedig várhatóan több mint hétezer motor gurul végig fővárosunk ikonikus helyszínein.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén százhúsz éves Harley-Davidson fő központja az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban található, a legnagyobb parádét július 1316. között ott rendezik meg. A márka egyedülálló örökségét azonban egész éves ünnepségsorozat kíséri, amelynek európai csúcspontja a budapesti esemény lesz június 2225. között.

A fesztivált az új Puskás Aréna parkban – labdarúgó-válogatottunk otthonában – rendezik, a stadion főépületében és annak parkjában, valamint közvetlenül az impozáns stadion előtti széles sugárúton. A négy akciódús nap során a Harley-Davidson és a rendezvény partnerei rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak mindenki számára. A rajongókat többek között hat színpadon több mint ötven zenekar szórakoztatja majd, de a fókuszban természetesen a motoroskultúra lesz történelmi kiállításokkal és látványos motoros bemutatókkal, kaszkadőrök bevonásával. Megrendezik a professzionális épített motorok bemutatóját is. Június 23-án pedig több mint hétezer résztvevőre számítanak a Harley-Davidson-parádén, amelynek során a motorosok végiggurulnak Budapest ikonikus helyszínein.

Száz nappal a rendezvény előtt a mai budapesti sajtótájékoztatón Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA régiós alelnöke a következőt mondta:

– Mivel körülbelül százezer érdeklődőt várunk az eseményre, a fesztivál a motorosközösség hatalmas ünnepének ígérkezik, amelynek házigazdája a legnagyobb örökséggel rendelkező márka. A Harley-Davidson százhúsz éve a világ ikonikus motormárkája, ezért idén júniusban őszintén ajánlom Budapestet úti célul a Harley-Davidson-motorosoknak, a Harley-tulajdonosok csoportjának és persze a teljes motorosközösségnek, valamint a zenét és adrenalint kedvelő érdeklődőknek szerte Európában.

A szervezők látványos programokkal készülnek Fotó: H-D 120 Budapest Média

A sajtótájékoztatón köszöntötte a résztvevőket Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, aki elmondta, a legszebb dolgok egyike az életben, ha az embernek van hobbija, amiért él-hal, és ami akkor is mérföldkövet hagy maga után az életben, ha a munkahelyen, a családban vagy csak úgy a sors viharai között nehézségeket élünk át.

– Még szebb, ha ez a hobbi közösséget, második családot tartogat, és olyan lehetőséget, amely a világ számos pontját teszi ismerős ismeretlenné számunkra. A Harley-Davidson motorok szerelmeseinek ez mind megadatik – jegyezte meg Bősz Anett.

Szalay Balázs, a hazai rendező Sportmarketing Ügynökség ügyvezetője elmondta, nem csupán a fővárossal, hanem a kerülettel is nagyon jó kapcsolatot ápolnak a szervezők, az együttműködés keretében a Budapest Chapterrel közösen fákat ültetnek a Hungária körúton és a Gvadányi úton.

– Nagy megtiszteltetés és egyben nagy feladat, hogy Budapest látja vendégül a százhúsz éves Harley-Davidson európai fesztiváljának résztvevőit, naponta több tízezer embert várunk a Puskás Aréna parkjába. A jegyek jól fogynak, várhatóan elképesztő hangulatban zajlik majd a fesztivál. Ehhez rendezői oldalról mi a magunk részéről próbáljuk a maximumot hozzátenni, a koncerteken, motoros bemutatókon és kiállításokon kívül olyan programokat is kínálunk, amelyek által a család minden tagja megtalálja a neki való szórakozást: ilyen lesz az ingyenes family park, a minimotoros verseny kicsiknek, valamint az adrenalin park, amelyben a katapult vagy a bungee jumping igazi bátorságpróba – sorolta Szalay Balázs, de mindez csak a kínálat egy része.

A Harley-Davidson budapesti fesztiváljáról részletes információk ITT találhatók.

Borítókép: Látványos jelenetekben nem lesz hiány (Forrás: H-D 120 Budapest Média)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.