időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Orbán Viktor is felköszöntötte a születésnapos Bölöni Lászlót

Munkatársunktól
Forrás: Nemzeti Sport
2023.03.12. 13:35 2023.03.12. 14:09
Orbán Viktor is felköszöntötte a születésnapos Bölöni Lászlót

A miniszterelnök levélben köszöntötte fel hetvenedik születésnapja alkalmából Bölöni Lászlót, a marosvásárhelyi születésű legendás futballistát és edzőt.

„Tisztelt Mester! Ha van futballról szóló könyv, amely pályázhat az elmúlt évek legjobban várt művei közé, akkor az Ön írása biztosan ebbe a kategóriába tartozik” – írta a kormányfő a Bölöni által néhány interjúban már megemlített, készülő önéletírására utalva. 

Orbán Viktor külön is méltatta Bölöni sikereit, a BEK- és európai Szuperkupa-győzelmet, valamint a belga és portugál bajnok szakvezető edzői sikereit is – számolt be róla a Nemzeti Sport.

„Engedje meg, hogy a születésnapja alkalmából gratuláló rokonok, barátok és tisztelők sorába állva én is köszöntsem, valamint jó egészséget, edzői munkájához pedig sok sikert kívánjak. Isten éltesse!” – zárta levelét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A levelet a Nemzeti Sport főszerkesztője, a futballhagyományok nagykövete, Szöllősi György kézbesítette személyesen egy palack tokaji kíséretében a franciaországi Nancy-ban, a családja körében ünneplő erdélyi szakember számára.

Amint arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, már hónapok óta folyamatosan forgatják a Bölöni Lászlóról készülő dokumentumfilmet. Az erdélyi magyar futballistaként előbb Románia – és a magyar kisebbség – nemzeti hőse lett, majd edzőként Franciaországban, Romániában, Belgiumban, a Közel-Keleten és Portugáliában ért el nagy sikereket. Utóbbi állomáshelyén is hallatlanul népszerű a Sporting bajnok és kupagyőztes szakvezetőjeként, két évtizede ő fedezte fel, és elsőként állította a felnőttcsapatba Cristiano Ronaldót. Hetvenévesen is aktív, jelenleg a francia Metz edzője.

Borítókép: Bölöni László interjú közben. (Forrás: Szabó Miklós Nemzeti Sport )

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.