Orbán Viktor is felköszöntötte a születésnapos Bölöni Lászlót

A miniszterelnök levélben köszöntötte fel hetvenedik születésnapja alkalmából Bölöni Lászlót, a marosvásárhelyi születésű legendás futballistát és edzőt.

Munkatársunktól
Forrás: Nemzeti Sport2023. 03. 12. 13:35
Budapest 20180326 Labdarúgás 2018 Tavasz Nemzeti Sport NS szerkesztőség Bölöni László román válogatott labdarúgó interjú Bölöni László portré Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tisztelt Mester! Ha van futballról szóló könyv, amely pályázhat az elmúlt évek legjobban várt művei közé, akkor az Ön írása biztosan ebbe a kategóriába tartozik” – írta a kormányfő a Bölöni által néhány interjúban már megemlített, készülő önéletírására utalva. 

Orbán Viktor külön is méltatta Bölöni sikereit, a BEK- és európai Szuperkupa-győzelmet, valamint a belga és portugál bajnok szakvezető edzői sikereit is – számolt be róla a Nemzeti Sport.

„Engedje meg, hogy a születésnapja alkalmából gratuláló rokonok, barátok és tisztelők sorába állva én is köszöntsem, valamint jó egészséget, edzői munkájához pedig sok sikert kívánjak. Isten éltesse!” – zárta levelét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A levelet a Nemzeti Sport főszerkesztője, a futballhagyományok nagykövete, Szöllősi György kézbesítette személyesen egy palack tokaji kíséretében a franciaországi Nancy-ban, a családja körében ünneplő erdélyi szakember számára.

Amint arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, már hónapok óta folyamatosan forgatják a Bölöni Lászlóról készülő dokumentumfilmet. Az erdélyi magyar futballistaként előbb Románia – és a magyar kisebbség – nemzeti hőse lett, majd edzőként Franciaországban, Romániában, Belgiumban, a Közel-Keleten és Portugáliában ért el nagy sikereket. Utóbbi állomáshelyén is hallatlanul népszerű a Sporting bajnok és kupagyőztes szakvezetőjeként, két évtizede ő fedezte fel, és elsőként állította a felnőttcsapatba Cristiano Ronaldót. Hetvenévesen is aktív, jelenleg a francia Metz edzője.

Borítókép: Bölöni László interjú közben. (Forrás: Szabó Miklós Nemzeti Sport )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.