Sallai Roland számára Gera Zoltán adhat reményt a Juventus ellen

Nehéz helyzetbe kerültek a magyar érdekeltségű csapatok az Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki első felvonása után. A Fradi mellett Szalai Attila Fenerbahcéja is 2-0-s hátrányba került, Sallai Roland csapata, a Freiburg is kikapott a Juventus otthonában, de itt Gera Zoltán története is reményt adhat még. A Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin sem lehet elégedett a döntetlenjével.

Magyar Nemzet
2023. 03. 10. 7:28
2023.03.09 UEFA Europa League - 9. Spiel, Saison 2022-2023,Allianz Stadium Turin Hinspiel, Juventus Turin-SC Freiburg,
Turin 2023.03.09 UEFA Europa League - 9. Spiel, Saison 2022-2023,Allianz Stadium Turin Hinspiel, Juventus Turin-SC Freiburg, Eggestein Maximilian SC Freiburg, Günter Christian SC Freiburg, Kübler Lukas SC Freiburg, Lienhart Philipp SC Freiburg, Matthias Ginter SC Freiburg, Flekken Mark SC Freiburg, Höler Lucas SC Freiburg, Kiliann Sildillia SC Freiburg, Grifo Vincenzo SC Freiburg, Sallai Roland SC Freiburg, Höfler Nicolas SC Freiburg, Foto Achim Keller Ignaz-Bruder Strasse 1,79183 Waldkirch, Tel:(0049) 0-7681 4769432 Mobil:(0049)0-17666565510 Fotó: Achim Keller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb az Európa-liga nyolcaddöntőjében Gera Zoltán lépett pályára magyar játékosként a Juventus otthonában, és 2010-ben az első meccsen 3-1-es vereséget szenvedett a Fulhammel. Ennél most hajszálnyival jobban áll Freiburgja, amely 1-0-ra kapott ki Torinóban. Gera a visszavágón karrierje egyik legemlékezetesebb teljesítményét nyújtva két góllal vezette 4-1-es győzelemre a Fulhamet, amellyel meg sem állt a döntőig. Sallai hasonló álmokat dédelgethet a jövő heti visszavágó előtt.

A magyar szélső kezdőként lépett pályára az első meccsen, az 59. percben cserélték le, néhány perccel azután, hogy a világbajnok Ángel Di María góljával megszerezte a vezetést a Juventus. Pár perccel Sallai lecserélése után a Freiburg egyenlített, ám Matthias Ginter kezezése miatt VAR-vizsgálat után elvették a találatot, így a német csapatnak 1-0-s hátrányból kellene felállnia a hazai visszavágón.

és a Fradi ugyanabban a cipőben járt

A Szalai Attilát végig a pályán tartó török Fenerbahce ugyanabban a cipőben jár, mint a Leverkusenben 2-0-ra kikapó Fradi – ugyanilyen különbségű vereséget szenvedett a Sevilla otthonában. Abban a tekintetben is hasonló volt Szalaiék sorsa, hogy sokáig az elfogadhatónak tűnő 1-0 szerepelt az eredményjelzőn, de az utolsó tíz percben ők is bekapták a második gólt (a Fener a 85., a Fradi a 86. percben), ami igen nehézzé teszi a visszavágót.

Az Európa-liga negyedik versenyben lévő, magyar érdekeltségű csapata, az Union Berlin a sérült nélkül, de a Fradiból a télen igazolt Aissa Laidounit csereként bevetve hazai pályán 3-3-as döntetlent ért el a belga Royale Union ellen. Még örülhettek is neki a berliniek, mert a 89. percben sikerült egyenlíteniük, de a visszavágóra nézve nem kecsegtet túl sok jóval az eredmény.

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török) 2-0
Juventus (olasz)–Freiburg (német) 1-0
Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol) 4-1 
Sahtar Donyeck (ukrán)–Feyenoord (holland) 1-1 
Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga) 3-3
Sporting Lisboa (portugál)–Arsenal (angol) 2-2
AS Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol) 2-0
Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros 2-0

Borítókép: Sallai Roland a Freiburg kezdőjében a Juventus otthonában (Fotó: SC Freiburg)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.