időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Szurkolói balhé: a rendőrt is fellökték Szombathelyen + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Vaol.hu
2023.03.24. 13:02 2023.03.24. 13:32
Szurkolói balhé: a rendőrt is fellökték Szombathelyen + videó

Múlt vasárnap a Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt a Haladás Sportkomplexumnál a két szurkolótábor összecsapott egymással. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Amint azt a  Vas Népe megírta, a Haladás–Pécs bajnoki mérkőzés előtt a vendégszurkolók a hazai drukkerekre támadtak, a rövid csatát pedig a rendőrök zárták le. A hazaiak részéről körmendi kosár- és Budapest Honvéd-szurkolók adták ki a tábort, a pécsieket szolnoki kosárlabdadrukkerek is erősítették. S az egyik vehemens pécsi szurkoló az egyik rendőrt is fellökte. A lap megkereste a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, pontosan mi történt és volt-e előállítás. Válaszában a rendőrség az alábbiakat közölte:

„A szombathelyi rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Jelenleg a beszerzett információk, a kamerafelvételek elemzése és értékelése van folyamatban.”

Az NB II-es találkozó egyébként 1-1-re végződött. A tabellán a Pécs az ötödik, a Haladás a hetedik helyen áll.

Borítókép: A Haladás stadionja előtt volt a balhé (Forrás: Vaol.hu)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.