A kupadöntő hőse elárulta a titkot: az édesanyja süteménye segített

Az FTC tizennegyedik Magyar Kupa-győzelméhez a kapus, Janurik Kinga fontos védésekkel járult hozzá. A Győr 28-27-es legyőzése után Janurik felfedte a titkot: édesanyja süteményét fogyasztotta a meccs előtti napon.

Magyar Nemzet
2023. 04. 23. 18:41
Tatabánya 20230423 Női kézilabda MK Győri Audi ETO-FTC-Rail Cargo Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janurik Kinga a válogatott kapus társát, Bíró Blankát váltotta a Győr elleni kupadöntőn szereplő Ferencvárosban. Janurik a második félidőben, különösen a meccs hajrájában kiemelkedő védésekkel, 38 százalékos védési hatékonysággal járult hozzá a csapata 28-27-es győzelméhez

A kapus a meccs után elárulta, hogy csak a hatvanadik percben, a lefújásnál érezte azt csapattársaival együtt, hogy megvan a meccs. – Nem gondoltam egy pillanatra sem azt, hogy megvan, csak amikor véget ért a mérkőzés. Már az MTK elleni elődöntőn éreztem, hogy jó formában vagyok, és örülök, hogy a döntőn tudtam segíteni a csapatnak. Édesanyám süteményéből ettem, és ez legtöbbször szerencsét hoz. Neki is szeretném megköszönni a sikert – mondta Janurik az M4 Sportnak.

Szöllősi-Zácsik már a Metzre összpontosít     Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A hajrában fontos gólokat szerző Szöllősi-Zácsik Szandra kiemelte, hogy a Metz elleni jövő hétvégi Bajnokok Ligája-meccsre akarja a csapatával átmenteni a Győr elleni küzdőszellemet. Elek Gábor, a kupagyőztes edzője bevallotta, hogy az utolsó percben nem nézett oda Klujber Katrin fontos hétméteresénél, Bíró Blankába karolt, és az ő reakciójából tudta, hogy sikerült a kulcsfontosságú hetes. Elek hangsúlyozta: előre tudta a játékosaival, hogy a Győr nem szereti, ha nem tudja teljesen leszakítani az ellenfelét, és ez a küzdőszellem kamatozott a hajrában.

A Győr edzője, Ambros Martín szerint a mérkőzés forduló pontjaiból jobban jött ki, a három alkalommal is három gólos hátrányból egyenlítő Ferencváros egy olyan mérkőzésen, ami egyáltalán nem hasonlított a két csapat legutóbbi, 31-20-as győri sikerrel véget ért bajnoki meccsére. A szezon első trófeája címvédőként az FTC-é lett, a Győr a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában vigasztalódhat. 

Női kézilabda Magyar Kupa, döntő: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO 28-27.

A mérkőzés összefoglalója ITT, a statisztikája ITT látható.

 

Borítókép: Janurik Kinga

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.