Az újonc kínai alaposan ráijesztett Ronnie O'Sullivanre

Noha 5-0-ra elhúzott a mérkőzés elején, Ronnie O'Sullivan megszenvedett a továbbjutásért a kínai Pang Csün-hszü ellen a sznúker-világbajnokság első fordulójában. Zsinórban három frémet nyerve a torna egyik újonca feljött 9-7-re, talán túlzottan is megjött az önbizalma, s ez lett a veszte. A hétszeres világbajnok gyenge játékáról sokat elárul, hogy egyetlen százas bréket sem lökött a meccs során, de a lényeg, hogy végül 10-7-re nyert és továbbjutott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 23:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O'Sullivan kezdte a mérkőzést még szombat délelőtt tizenegy órakor. Nem éppen jó lökéssel, amiből Pang Csün-hszü (angol átírásban Pang Junxu) egyből megindult. Egyből eljutott ötven pontig, amivel talán meg is elégedett, mert egy pontatlan pozicionálás után beérte egy biztonsági lökéssel. Ez lett a veszte. Ronnie O'Sullivan megfordította az állást és behúzta az első frémet. Ez a forgatókönyv többször megismétlődött a meccs elején, a hétszeres világbajnok ugyan nem játszott jól, hadilábon állt a hosszú golyókkal, de kíméletlenül kihasználta az ellenfele hibáit.

Ronnie O'Sullivan 3-0-s vezetésénél mutatta be a meccsen valószínűleg a legszebb lökését, amikor egymáshoz közel álló két golyó között bravúrosan vezette ki a dákót. 

A címvédő elhúzott 5-0-ra, Pang Csün-hszü ezután kapta össze magát, így az első szakasz 6-3-mal ért véget.

Az esti folytatásban a Rakéta becenevű kiválóság ismét elhúzott, már 9-4-re vezetett, tehát egyetlen frém kellett neki a győzelemhez. Ám továbbra sem játszott jól, a vb-újonc kínai viszont ekkor felszabadultan lökött, méghozzá kiválóan és zsinórban három frémet megnyerve feljött 9-7-re.

 

Pang Csün-hszü ekkor talán ismét elhitte, hogy van esélye a győzelemre, s Ronnie kezdése után bevállalt egy kockázatos hosszú pirost, amit aztán elrontott. A címvédő ebből megindult, s bár ekkor sem tudta elérni a száz pontot, legalább menyerte a frémet és vele a meccset 10-7-re.

Ronnie O'Sullivan testbeszéde pontosan árulkodott arról, amit érzett, keserves győzelem volt, amit a mérkőzés után szavakba is öntött.

– Szenvedtem és nagyon elfáradtam. Pang jól játszott, sokáig ott lesz a legjobbak között. Mindenki próbálja a legjobbját hozni, ha jól megy nekem a játék, akkor az ellenfeleimnek ez nehezebben megy, de most nem játszottam jól

– értékelt Ronnie O'Sullivan, aki a legjobb tizenhat között a Ding Junhui–Hossein Vafaei mérkőzés győztesével játszik, de majd csak jövő szerdán.

Borítókép: Ronnie O'Sullival ijeden szemlél, a vb-újonc Pang Csün-hszü mit lökött (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.