Az Újpest edzője győztes játékosai amatőr hibája miatt forrongott

Az NB I 28. fordulójának péntek esti nyitómeccsén az Újpest 1-0-s győzelmet aratott a Honvéd vendégeként. Az utolsó előtti, kieső helyen álló kispestiek ezzel egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek, edzőjük mégis 15 ponttal számol a hátralévő öt meccsen. Az Újpestet vezető Nebojsa Vignjevics egészen más miatt hitetlenkedett a meccs után – két különböző okból is.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 7:44
VIGNJEVIC, Nebojsa
Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Újpest Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem születik gól a Honvéd–Újpest meccsen, aztán a 89. percben a válogatottba bekerült Csoboth Kevin kiugratásából Petrus Boumal meglógott, majd kiválóan szolgálta ki Fernand Gourét, aki megszerezte az Újpest győztes találatát. A lila-fehérek ezzel tovább szárnyaltak a klubhoz március végén visszatért Vignjevics vezetésével, hiszen vele eddig négy bajnokin veretlenek, s hármat meg is nyertek.

LUKIC, Nenad
A Honvéd játékosai foghatták a fejüket az Újpest elleni vereség miatt. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Ennek köszönhetően az Újpestnek már nem igazán vannak kiesési gondjai, stabilizálta a helyét a középmezőnyben, tegnapi sikerével előrelépett a hatodik helyre, s legrosszabb esetben is hetedik lesz a forduló végén. Vignjevics két dolgot nem akart elhinni a meccs utáni sajtótájékoztatón. Az egyik pozitív, a másik negatív.

Edzője sem hitte, hogy ilyen gyors

Kezdjük a „jó hírrel”: Petrus Boumal gyorsaságával. – Ki gondolta volna, hogy a végén Boumal ilyen sebességre képes, ekkorát tud futni még akkor is, amikor halálosan fáradt? Pontosan ezt várom el a csapattól, hogy mindenki mindenkiért dolgozzon és tegyen valamit. Ha kizárólag Csobothtól függne minden, akkor bajban lennénk. Csoboth most nem gólpasszt adott, hanem egy jó passzal megnyitotta a területet, lehetővé tette azt, hogy utána kialakuljon a gólt érő szituáció – elemezte az Újpest győztes gólját a vezetőedző.

Vignjevics ugyanakkor korholta is a játékosait, az újpestiek ugyanis feltűnően sokat csúszkáltak a pályán, s az edző véleménye alapján ezt nem lehet másként megítélni, minthogy amatőrizmusról van szó. Miért is?

– Profi játékosokról van szó, harmincöt percig tartott a bemelegítés, lenne idő kitapasztalni, hogy milyen a cipő a pályán – mérgelődött az edző. – Az én időmben kétfajta cipő volt: a kis stoplis és a nagy stoplis. Ma pedig divatos, csili-vili cipők vannak, csak éppen elfelejtik kipróbálni, hogy az adott időjárási viszonyokhoz, pályához alkalmas-e. Legszívesebben ilyenkor lecserélném a cipőket, amikor húsz percig labdákat veszítünk pont emiatt.

A Honvéd edzője pozitív a nehéz helyzetben

Kispesten sokkal nagyobb gondok vannak a modern cipőknél. A Honvéd a vereséggel természetesen maradt az utolsó előtti helyen, s a hazai pályán játszó Fehérvár, Zalaegerszeg kettősnek lehetőséget adott rá, hogy akár öt-hat pontra ellógjon.

– Jó lett volna, ha legalább egy pontot szerzünk, ha már a győzelem nem jön össze, de a vereség miatt ez egy rendkívül csalódást keltő és rossz mérkőzés volt. Ez egy borzasztóan nehéz helyzet, de még van öt mérkőzés, ahol még be lehet gyűjteni 15 pontot – emelte ki Dean Klafurics vezetőedző.

Végtére is fontos a pozitív hozzáállás, de azért idetesszük a Honvéd sorsolását a hátralévő öt fordulóra: Kisvárda idegenben, Kecskemét otthon, Debrecen idegenben, Mezőkövesd otthon, Puskás idegenben. Tehát három dobogós vagy arra hajtó ellenfél. 15 pont? Nem lesz egyszerű.

NB I, 28. forduló:

Budapest Honvéd-Újpest FC 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 6284 néző, jv.: Berke, gólszerző: Gouré (89.)

Szombat

Mol Fehérvár–Kecskemét 15.00 (M4 Sport)

Vasas–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Paks–Kisvárda 14.15 (M4 Sport+)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 16.30 (M4 Sport+)

Zalaegerszeg–Debrecen 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: Nebojsa Vignjevics azért örült az Újpest győzelmének (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.