Ritka pillanat a Herthánál: telt ház fogadja Dárdait, a „Messiást”

Harmadik alkalommal viszi először csatába a Bundesligában szereplő Hertha futballcsapatát vezetőedzőként Dárdai Pál. A kiesés elől menekülő berlini csapatnak szombat délután a középmezőnyben tanyázó Werder Bremen lesz az ellenfele, amelyről a magyar trénernek nincsenek jó emlékei.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 6:59
Hertha BSC: Presentation of Dardai as new coach Dárdai Pál
17 April 2023, Berlin: Soccer, Bundesliga, Hertha BSC, press conference. Newly appointed head coach Pal Dardai speaks and gestures. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat mérkőzés, mindössze ennyi áll rendelkezésére, hogy megmentse a kieséstől a Bundesliga utolsó helyén álló, a bennmaradást érő 15. pozíciótól öt pont lemaradásban lévő Herthát. A magyar edzőt, akit az Rbb24.de cikke egyszerűen Messiásnak nevez, múlt vasárnap harmadszor nevezték ki a berlini együttes kispadjára, és alighanem most vágja a legnagyobb fába a fejszéjét.

Dárdai először 2015 februárja és 2019 novembere között irányította a csapatot, majd 2021 januárjában hívták vissza a fővárosiak, és bár elkerülték a kiesést, a tréner mindössze tíz hónapig maradt a Herthánál. Ezúttal a tabellán tizenkettedik Werder Bremen ellen kezdik meg Dárdai tanítványai a bennmaradásért folytatott hadjáratot. A 47 éves edző a berliniekkel eddig nyeretlen a szombat délutáni (15.30) ellenféllel szemben. Talán éppen most jött el az ideje, hogy megtörje az öt döntetlenből és három vereségből álló sorozatot.

– Jó csapatunk van, amelyben megbízhatok – idézi a Hertha honlapja Dárdait. – Természetesen felkészültünk az ellenfél játékából, sokat gondolkoztam Ole Wernerről és a Werder Bremenről, de elsősorban magunkra összpontosítunk. Ha meg tudjuk valósítani, amit elterveztünk, akkor megnyerjük a meccset. Ehhez csapatként kell erősnek lennünk. Most nem igazán számít, hogy a Werder nem volt jó formában az elmúlt időszakban – tette hozzá a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, utalva arra, hogy a brémaiak a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni.

A Hertha szurkolói nagyon bíznak Dárdaiban, és örömmel látják viszont a korábbi kedvencüket. Ezt bizonyítja, hogy az idény során – a városi rivális Union Berlin, valamint a Bayern München elleni meccs után – mindössze harmadik alkalommal lesz telt ház az Olimpiai stadionban. A régi-új vezetőedző rendkívül hálás a támogatásért.

– Futballistaként remek érzés, amikor telt ház van a stadionban. Nagy szükségünk lesz az Ostkurve és minden hazai szurkoló támogatására. A drukkerek az elmúlt időszakban mindig mögöttünk álltak. Minden tiszteletem az övék, hogy a nehéz pillanatokban is türelmesek maradtak, és hajtottak minket előre. Ez nagyon jó, nekünk pedig az a feladatunk, hogy többet kell futnunk, agresszívabbak lennünk a meccseken. A szurkolók olyan csapatot akarnak, amelynek tagjai közösen küzdenek a címerért, és persze olyat, amely nem esik ki – húzta alá a 47 éves tréner.

Borítókép: Dárdai Pál a kinevezése után tartott sajtótájékoztatón (Fotó: AFP/DPA PICTURE-ALLIANCE/Andreas Gora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.