Döntöttek a szaúdiak az illetlenül viselkedő Ronaldo ügyében

Cristiano Ronaldo az al-Nasszr keddi mérkőzése után azzal borzolta a kedélyeket, hogy a pályáról levonulva a nemi szervét fogdosta. Alighanem arra a portugál labdarúgó sem számított, hogy az ellenfél szurkolóinak címzett üzenet ekkora visszhangot vált ki. Az eset miatt még Ronaldo kitoloncolása is szóba került. Most a Szaúdi Labdarúgó-szövetség is reagált a történtekre.

Magyar Nemzet
2023. 04. 21. 14:37
Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts after being injured during the Saudi Pro League football match between Al-Hilal and Al-Nassr at the Prince Faisal Bin Fahd stadium in the capital Riyadh on April 18, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) Fotó: AFP/Fayez Nureldine
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csapata, az al-Nasszr legutóbbi, 2-0-ra elveszített mérkőzésén két megmozdulásával is nagy felháborodást keltett. Nem az esetleges kihagyott helyzetek vagy eladott labdák miatt akadtak ki Szaúd-Arábiában az ötszörös aranylabdás játékosra, hanem mert egyrészt fojtogatva vitte földre az al-Hilal egyik futballistáját, másrészt pedig a pályáról való levonuláskor az ellenfél drukkereinek hergelésére úgy válaszolt, hogy a nemi szervét kezdte fogdosni.

Utóbbi pedig nehezen megbocsátható tett az arab világban. Az al-Nasszr azzal próbálta védeni a portugál labdarúgót, hogy Ronaldo ágyéktáji sérülése miatt fogta meg a nemi szervét. Ennek ellenére Nouf bin Ahmed, az Egyesült Nemzetek Szervezetének jogi bizottságában dolgozó ügyvéd közszemérem elleni bűncselekmény elkövetése miatt feljelentéssel fenyegetőzött, és felhívta a figyelmet, ez letartóztatással és külföldi állampolgárok esetében kitoloncolással is járhat

A Goal.com arról számolt be, hogy a Szaúdi Labdarúgó-szövetség fegyelmi és etikai bizottságának vizsgálata immáron lezárult, és nem kívánnak további lépéseket tenni az ügyben, tekintve, hogy a mérkőzés közvetítése során nem volt látható az ominózus jelenet, a közösségi médiában megosztott videókat pedig nem veszik figyelembe.

Ronaldónak tehát nem koppintottak a körmére, a csapatát viszont megrótta a szövetség – igaz, más okból. Az al-Nasszr játékosai ugyanis késve érkeztek meg a pályára a szünet után, ezért 1,38 millió forintos büntetést kell befizetnie a klubnak.

Borítókép: Cristiano Ronaldo az al-Hilal elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/Fayez Nureldine)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.