Bernd Storck: Bevallom, ez boldoggá tett

Bernd Storck egyik kedvenc terepe Belgium. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Mouscron, a Cercle Bruges, a Genk és a KAS Eupen után már az ötödik belga klubnál, a Kortrijk csapatánál dolgozik. A jelek szerint sikeresen, megmentette a klubot a kieséstől, de hiába kedveli a tulajdonost, csak akkor marad a következő szezonra, ha megfelelő garanciát kap a keret megerősítésére.

Magyar Nemzet
2023. 04. 21. 12:27
bernd storck
Kortrijk's head coach Bernd Storck pictured during a soccer match between KV Kortrijk and KRC Genk, Monday 26 December 2022 in Heule, Kortrijk, on day 18 of the 2022-2023 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO DAVID CATRY (Photo by DAVID CATRY / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: DAVID CATRY /Belga /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta befejezte a magyarországi munkáját, egy dunaszerdahelyi kitérőt leszámítva Bernd Storck a legtöbb időt Belgiumban töltötte. Sorrendben a Mouscron, a Cercle Bruges, a Genk és a KAS Eupen után jelenleg Czvitkovics Péter korábbi klubjánál, a Kortrijknál dolgozik. Storck sokadik nagyszerű menekülését mutatta be egy kieséstől fenyegetett csapatnál, s úgy tűnik, az erőfeszítéseit siker koronázta, a Kortrijk bent maradt a Jupiler League-ben.

bernd storck
Megtalálta a közös hangot a játékosokkal. Fotó: AFP/Kurt Desplenter

– Az egyetlen célom az volt, hogy megmentsem ezt a klubot, és ez sikerült is, nem volt más célom. A korábbi edzőnktől, Karim Belhocine-tól gratulációkat kaptam, és bevallom, ez boldoggá tett Mindamellett azt is bizonyítja, hogy Belhocine milyen ember. Soha nem kaptam ilyet más edzőtől –  idézte a korábbi magyar kapitányt a Nieuwsblad.be.

– A szerződésem csak arról szólt, hogy megmentsem a csapatot a kieséstől. Lehet, hogy a szurkolók „megváltónak” tartottak, amikor idekerültem, de nincs ezzel semmi baj, igaz? Ha megtettem ugyanezt a Cercle-nél és a Mouscronnál, akkor miért ne működhetett volna itt, a Kortrijknál? Persze érdemes végiggondolni, hogy mit adhatok a Kortrijknek a következő szezonban, ha maradok. Nem csak edző vagyok, aki meg tud menteni egy csapatot. Egy klubon belül is tudok stabilitást nyújtani. Minden a tulajdonostól és az átigazolásoktól is függ – folytatta Storck.

A német szakember jól érzi magát a jelenlegi csapatánál, de korántsem biztos, hogy marad. – Nagyon jól érzem magam Kortrijkben, nagyszerűek a szurkolók. Mindenki nagyon barátságos. Néhány dolgot meg kellett változtatni, mert ez szükséges volt. A klub immár profibb módon működik, hozzáteszem, az a játékosok érdeme, hogy az első osztályban maradtunk. De amíg a klub tulajdonosa nem fektet be, addig nem tudok mit mondani a jövőmről. Remélhetőleg beruház majd, már felvettem vele a kapcsolatot. Kell némi erősítés, mert kilencvenkilenc százalék, hogy Selemani távozik – mondta a korábbi magyar kapitány.  

Borítókép: Storck szívesen maradna a Kortrijknél (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.