Bemutatta új edzőjét a Chelsea, nem várt döntés született

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea csütörtökön bejelentette, ki veszi át a csapat irányítását a múlt héten menesztett Graham Pottertől.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 14:44
LAMPARD, Frank
London, 2020. november 5. Frank Lampard, a Chelsea vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az E csoport második fordulójában játszott Chelsea - Rennes mérkõzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. november 4-én. A Chelsea 3-0-ra gyõzött. MTI/EPA/Ben Stansall Fotó: Ben Stansall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig hét hónap jutott Graham Potternek a Chelsea kispadján, mielőtt múlt vasárnap szerződést bontott vele a londoni klub, amely az elmúlt két évtized sikerei után idén annak ellenére is csak botladozik, hogy a nyáron felvásárolta a futballvilág apraja-nagyját. A Kékek vezetősége megelégelte, hogy a Chelsea mindössze a tizenegyedik a Premier League tabelláján, és az sem mentette meg Potter állását, hogy a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe vezette a csapatot.

Potter lehetséges utódjaként olyan szakembereket emlegettek, mint Julian Nagelsmann, Luis Enrique és Antonio Conte, de a Chelsea végül csak átmeneti megoldást választott, és csütörtökön a klubikon Frank Lampardot nevezte ki vezetőedzőnek az idény végéig. A 44 éves angol tréner 2019 nyara és 2021 januárja között már 84 mérkőzésen irányította a csapatot, mielőtt megváltak volna tőle Londonban. Azóta az Evertonnál töltött el egy évet, de a kiesés ellen harcoló együttestől idén januárban távozni kényszerült.

– Örömmel üdvözöljük Franket újra a Stamford Bridge-en. Frank a Premier League hírességek csarnokának a tagja és a klub legendája. Az alapos és kimerítő kutatást továbbra is folytatjuk, hogy megtaláljuk az új vezetőedzőt, de az idény végéig szerettünk volna egy átlátható tervvel előrukkolni a szurkolók számára. Szeretnénk sikereket elérni, és Frank olyan tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezik, amelyekkel ebben a segítségünkre lehet. Szombaton fontos meccset játszunk a Wolves ellen, aztán pedig a Bajnokok Ligájára fordítjuk a figyelmünket, hiszen a jövő héten Madridban játszunk – idézi a Chelsea honlapja a tulajdonosi kör két tagját, Todd Boehlyt és Behdad Eghbalit.

Borítókép: Frank Lampard lett ismét a Chelsea edzője (Fotó: MTI/EPA/Ben Stansall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.