Djokovics újat mutatott, hatékonyabban zúzott, mint Rubljov

Novak Djokovics szettelőnyből kapott ki Monte-Carlóban az olasz Lorenzo Musettitől. A szerb világelső frusztrációját az ütőjén vezette le, de a rendkívül szokatlan ütőtörés és az esőszünet sem segített rajta.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 21:12
DJOKOVIC, Novak
Roquebrune Cap Martin, 2023. április 11. A szerb Novak Djokovic az orosz Ivan Gakov ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna elsõ fordulójában 2023. április 11-én. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki rendszeresen követi a teniszversenyeket, az bizonyosan látott már néhány ütőtörést. Olyat viszont, amilyet Novak Djokovics bemutatott Monte-Carlóban, még aligha. A szerb világelső nem a kezében lévő sporteszközt tette tönkre, hanem egy másikat taposott szét egyetlen mozdulattal.

Djokovics amiatt volt frusztrált, mert hiába nyerte meg az első játszmát Lorenzo Musetti ellen a salakpályás ATP 1000-es versenyen, a második szettben ötször is elveszítette az adogatását.

A szerb teniszezőn azonban az ütőtörés és a döntő szettben a játékot megszakító eső sem segített. A huszonegy éves Musetti legyőzte a világelsőt.

Kiesett a tavalyi Roland Garros-bajnok Casper Ruud is, aki továbbra is messze van idén 2022-es önmagától, most a világranglistán 100. Jan-Lennard Strufftól kapott ki. Andrej Rubljov viszont továbbjutott honfitársa, Karen Hacsanov ellen, pedig Djokovicshoz hasonlóan ő is az ütőjén vezette le a feszültségét.

Igaz, Rubljov ütője sehogyan sem akart összetörni. Úgy látszik, a régi módszer hatékonyabb.

Borítókép: Ütő nélkül Djokovicsnak sem menne (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.