Éjszakai balhék és bíróverés: az Eb-bronzérmes magyar focista botrányai

A múlt hét végén meghökkentő eset borzolta a kedélyeket a labdarúgó NB III-ban. Busai Attila piros lapot kapott, majd a lefújás után megütötte és lefejelte a játékvezetőt. A korábbi U19-es Eb-bronzérmes futballistát hatéves eltiltással sújtotta az MLSZ. Busai már korábban is került botrányok miatt a figyelem középpontjába, bár ennyire még nem vetette el a sulykot.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 18:01
Busai Attila BKV Előre Kisvárda II
magyar labdarúgás NB III Fotó: kisvardafc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Busai Attila egyike volt azoknak a tehetséges magyar labdarúgóknak, akik nem tudták kihozni pályafutásukból azt, amit fiatalon bennük láttak. A középpályás 2008-ban tagja volt az U19-es Eb-bronzérmes magyar válogatottnak, igaz, egy évvel később, a szintén harmadik hellyel zárult U20-as világbajnokságon már nem volt a keret tagja.

Busai azonban az elkallódott tehetség kategóriában is kiemelt helyet harcolt ki magának, ugyanis többször jelét adta annak, hogy mi állhat pályafutása kellemetlen ívének hátterében.

A Ferencváros játékosaként – a zöld-fehérekkel később kiegészítő emberként bajnoki címet is ünnepelhetett – minősíthetetlen stílusban tett közzé bejegyzést a nagy rivális Újpestről, majd a pályán is sikerült alkotnia, amikor tizenkét másodpercen belül kétszer kapott sárga lapot sportszerűtlen viselkedésért.

Igazán azonban azzal indult el a lejtőn, amikor csapattársával, Varga Rolanddal ittas állapotban szenvedtek balesetet.

Busai később még rosszabbul járt az éjszakában, három évvel ezelőtt alaposan helybenhagyták.

Mindez azonban semmi ahhoz képest, ami néhány napja az NB III-ban történt. A Kisvárda II elleni meccsen kiállított Busai Attila a mérkőzés lefújása után megütötte és lefejelte Büki Gábor játékvezetőt, amiért hatéves eltiltást kapott.

Bár Busai csapata, a BKV Előre is kikelt a játékvezető ténykedése ellen, a klub a játékosa tettét is elítélte, s nem fellebbez az eltiltás ellen, ami lényegében a 34 éves Busai karrierjének a végét jelenti.

Azaz csak itthon. Ha Busai külföldre szerződik – ahogy korábban játszott már Svájcban és Indiában is –, ott nem lesz érvényes a hatéves eltiltás.

Borítókép: Itthon minden bizonnyal a Kisvárda II elleni meccs volt Busai Attila utolsó találkozója (Fotó: Kisvardafc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.