Gazdag Dániel remekelt a BL-ben: győztes gól és kiharcolt kiállítás

Csapata egyik legjobbja volt, kiállítást harcolt ki és győztes gólt szerzett tizenegyesből Gazdag Dániel a közép- és észak-amerikai (CONCACAF) Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amelyen a Philadelphia Union hazai pályán 1-0-ra legyőzte a mexikói Atlas együttesét.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 10:35
null
Forrás: Philadelphia Union
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Philadelphia Union honlapjának beszámolója szerint volt a mérkőzés egyik kulcsfigurája, az Atlas számára az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy lekövesse a magyar válogatott játékos mozgását az amerikai csapat középpályája és támadósora között.

Gazdag Dániel tizenegyesből döntötte le a BL-meccset. Forrás: Philadelphia Union

A 16. percben Gazdag főszereplője volt a Philadelphia támadásának, amelynek során a kapufát érintette a labda, aztán az első félidő hosszabbításában újra a magyar középpályás került a középpontba. Kapura tört a labdával, de a tizenhatos előterében Anderson Santamaria buktatta, aki ezért piros lapot kapott. A szabadrúgásból Gazdag majdnem egyből büntetett, a lövése kevéssel szállt el a kapufa mellett.

Emberelőnyben az Union folytatta a támadásokat, s végül siker koronázta a törekvéseit. A meccs hajrájában tizenegyeshez jutott az amerikai csapat, amelyet Gazdag Dániel higgadtan váltott gólra a 89. percben. Pedig a mexikóiak mindent megtettek, hogy megzavarják, miközben a lövéshez készülődött, provokálták, amiért Brian Lozano sárga lapot is kapott. Nem volt hatása, Gazdag nem hibázott, noha a kapus közel járt a védéshez.

A 27 éves játékos korábban a nyolcaddöntőben az El Slavador-i Alianza ellen is betalált a kapuba az amerikai BL-ben. Az idényben Gazdag a nyolcadik tétmeccsén a negyedik gólját szerezte a klubjában. Nemrég még válogatottjában volt jelenése, az észtek elleni idei első mérkőzésen pályára is lépett.

Az Atlas elleni párharc visszavágójára április 12-én kerül sor idegenben, Guadalajarában.

Borítókép: Gazdag Dániel gólját ünneplik a csapattársak (Forrás: Philadelphia Union)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.