Hornyák szerint a játékosa nem akart öngólt rúgni, de ilyen a foci

Már tizenegyespárbajra készült Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője, amikor a 119. percben a felcsúti Bartolec a saját kapuját vette be, így ezzel az öngóllal a Zalaegerszeg nyerte meg hazai pályán 1-0-ra a Magyar Kupa-elődöntőt. Hornyák szerint tipikus kupacsata volt, még ha nem is tipikus góllal dőlt el.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 8:51
HORNYÁK Zsolt
Labdarúgás - Magyar Kupa – ZTE FC–Puskás Akadémia Fotó: MTI/Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Zalaegerszeg a története során másodszor jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, miután egy végletekig kiélezett meccsen, a kétszer tizenöt perces hosszabbítás legvégén, Bartolec öngóljával 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát kedd este hazai pályán. A horvát védő egy kapu felé tartó labdát akart tisztázni a gólvonal elől, ám a labda felpattant előtte, így a lábáról a léc alá, a kapuba vágódott.

– Már-már készültünk a tizenegyesekre, aztán sajnos rúgtunk egy öngólt. Nehéz meccseken jutottunk el idáig, aztán egy könnyebb ellenfél nagyot küzdve megállított minket. Azt gondolom, Bartolec nem akart öngólt rúgni, de sajnos ilyen a foci – állapította meg Hornyák Zsolt csalódottan.

BARTOLEC, Karlo; GREZDA, Eros
Karlo Bartolec öngólja döntött Zalaegerszegen. Fotó: MTI/Katona Tibor

A Puskás Akadémia korábban a Fehérvárt, az Újpestet és a Debrecent búcsúztatta a kupából, amelyek közül az NB I-ben egyedül a DVSC áll előkelőbb helyen az NB I-ben, mint a ZTE, amelyet mégis „könnyebb ellenfélnek” nevezett Hornyák. Szerinte a meccs elején kihagyott helyzeteik megbosszulták magukat:

– Sajnos nem mi jutottunk tovább, pedig nagyon szerettünk volna. Rúgtunk egy gólt, de nem az ellenfél kapujába, hanem a sajátunkba. Tipikus kupameccs volt, inkább a küzdés dominált, viszont már az elején volt ziccerünk, majd több helyzetet is kihagytunk.

Érthető módon elégedettebb volt Ricardo Moniz, a ZTE edzője, aki csapata továbbjutását ünnepelhette. Ő is elismerte, hogy a meccs elején szerencséjük volt a Puskás nagy kihagyott helyzete miatt: – Colley-nak volt egy nagy lehetősége az elején, de szerencsénk volt. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, mint a lesnek ítélt gól, amiről nem tudom, hogy az volt-e. Mindkét csapat kezdeményezni akart, mindkettő letámadott, nagy hullámvasút alakult ki.

Moniz szerint az ellenfélnek több lehetősége volt a változtatásra, és dicsérte a csapata góljában főszerepet játszó, a találat előtt a védőjét lefutó nigériai Meshack Ubochiomát, aki az NB I legutóbbi két fordulójában az Újpest és a Ferencváros ellen is betalált a kapuba.

– A Puskás Akadémia ötöt cserélt, nagyszerű cseréi voltak, én inkább kivártam, mert azt éreztem, egyensúly van a csapatban – jegyezte meg Moniz. – Meshack nagyszerű formában van, amit a Fradi és az Újpest ellen is bizonyított, és ma is remekül játszott. Nagyon büszke vagyok az egész városra, szeretem ezt a légkört, örülök a csapat sikerének.

Első csapatként tehát a ZTE jutott be a Magyar Kupa május 3-án, a Puskás Arénában esedékes döntőjébe. Hogy ki lesz az ellenfele, az szerda este dől el a másodosztályú Budafok és az NB I-ben a kiesést már aligha megúszó Vasas összecsapásán.

Mol Magyar Kupa, elődöntő:
ZTE FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
Zalaegerszeg, 2081 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Bartolec (119., öngól)

Szerdán játsszák:
Budafoki MTE (II.)–Vasas FC 20.00

Borítókép: Vanczák Vilmos és Hornyák Zsolt a Puskás Akadémia kispadján a ZTE elleni kupaelődöntőn (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.