Tuchel pofátlan nyilatkozatot adott a Bayern kínos kudarca után

A Sallai Rolandot is bevető Freiburg óriási meglepetésre legyőzte idegenben a Bayern München csapatát a Német Kupa negyeddöntőjében, amivel Thomas Tuchel vezetőedző második meccsén máris elúszott a bajor triplázás lehetősége. Hogy reagált erre ő? Így: „Miért lennék dühös?”

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 7:29
null
MUNICH, GERMANY - APRIL 01: Thomas Tuchel, head coach of Bayern München reacts to his player Sadio Mane during the Bundesliga match between FC Bayern München and Borussia Dortmund at Allianz Arena on April 01, 2023 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Freiburg – amely Sallai Rolandot csereként, a 68. percben vetette be – 2-1-es győzelmet aratott a Bayern München otthonában, amivel bejutott a Német Kupa elődöntőjébe. Ami ennél is fontosabb, hogy a bajor sztárcsapat mindössze 11 nappal azután, hogy kirúgta Julian Nagelsmann vezetőedzőt, akinek a helyét Thomas Tuchel vette át, máris elvesztette az esélyét a két héttel ezelőtt még elérhetőnek tűnő triplázásra az idényben.

A Bayern München nagyot bukott a Freiburg ellen a kupában. Forrás: Twitter/Bayern München

Tuchel szombaton a Dortmund elleni Bundesliga-rangadón vakítóan fényes győzelemmel mutatkozott be a Bayern élén, de azt a meccset nagyban befolyásolta Gregor Kobel kapus elképesztő potyagólja és a rá következő újabb kapushibája rögtön a találkozó elején, ami megalapozta a bajorok 4-2-es sikerét.

A Freiburg azonban nem adott ilyen nagyvonalú ajándékokat a Bayernnek, és a meccsen semmi sem látszott abból, hogy mi lenne jobb most Tuchel vezetésével, mint volt Nagelsmann alatt. A müncheniek végigtámadták a meccset, de átütőerő nélkül, az igazán nagy lehetőségeik pontrúgások után jöttek, ahogy a vezető góljuk is.

Thomas Tuchel ennek ellenére meglepő nyilatkozatot adott a kínos vereség után: – Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk. Nem hiszem, hogy megérdemelt vereséget szenvedtünk, de ez nem számít a végén. Voltak szakaszai a meccsnek, amikor jók voltunk, sőt olyanok is, amikor nagyon jók, de ugyanez hiányzott az ellenfél kapuja előtt, ahol a passzaink nem értek célba. Most fel kell tárnunk, mi történt, eltart majd egy ideig, mire megemésztjük ezt, de le kell vonnunk a tanulságokat.

Tuchel: Miért lennék dühös?

Az idézet a Bayern München hivatalos oldaláról származik, amely egy kicsit kozmetikázott Tuchel mondatain. A Kicker tálalásában ugyanis ezt (is) mondta Tuchel: – Nagyon csalódott vagyok, de miért lennék dühös? Egy távoli lövésből és egy tizenegyesből kaptunk gólt, különben nem emlékszem helyzetre az ellenfél részéről. A végén mi hibáztunk, amivel tisztában vagyunk. Egyszer nyerünk, máskor vesztünk.

Vagyis: nincs itt semmi látnivaló. Azért mégiscsak történelmi vereség volt ez, a Freiburg korábban soha nem tudott nyerni Münchenben a Bayern ellen (23-ból húsz vereség, három döntetlen volt az eddigi mérlege). Most igen.

A Bayern számára pedig főleg Nagelsmann kirúgása miatt kínos a helyzet, hiszen őt azért küldték el, mert a vezetőség szerint nem lett volna képes kihozni az idényből mindazt, ami benne van, azaz a triplázáshoz új edző kellett. Az új edzővel rögtön a második meccsén elszállt a minden fronton győzelem esélye. Ráadásul a legkönnyebb úton, hiszen a Freiburg ellen hazai pályán abszolút elvárás lett volna a továbbjutás a kupában. A Manchester City elleni közelgő BL-negyeddöntő ennél csak nehezebb lehet.

Tuchelnek persze a saját szemszögéből igaza van: miért lenne dühös? Még csak rövid ideje dolgozik a csapattal, nem lehet elvárás, hogy egyből minden úgy működjön, ahogy ő azt megtervezte. Ahhoz idő kell. Abból viszont pont nincs a Bayernnek az idény legfontosabb szakasza előtt. Az egyetlen ember, aki dühös lehet, az Julian Nagelsmann, akinek nem hagyták, hogy befejezze a munkát, amit az eredmények alapján nem is végzett olyan rosszul.

Borítókép: Thomas Tuchel csalódott volt, de dühös nem a Freiburg elleni kupakudarc után (Forrás: Facebook/Bayern München)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.