Sallai Rolandék nagy pofont adtak Tuchel-féle Bayern Münchennek!

Először játszott Sallai Roland a Freiburgban azóta, hogy a csapat vezetőedzője kiakadt a magyar szélső apjának nyilatkozata miatt. A visszatérés a lehető legjobbkor történt: a Freiburg 2-1-es győzelmet aratott a Bayern München otthonában a Német Kupa negyeddöntőjében. A bajorok máris magyarázkodhatnak majd Julian Nagelsmann kirúgása miatt…

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 22:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai Roland a kispadon kezdte a meccset, mondhatni szokás szerint, legutóbb március 9-én a Juventus elleni Európa-liga-nyolcaddöntő első meccsén volt kezdő a Freiburgban, s az elmúlt három Bundesliga-meccsen be sem cserélte őt Christian Streich vezetőedző. A mester nemrég ki is nyilvánította nemtetszését Sallai apja magyar médiában megjelent nyilatkozata miatt, miszerint csak azért jegelik a válogatott szélsőt, mert a nyáron távozni szeretne. Streich szerint ez nem igaz, Sallai azért nem játszik többet, mert az utóbbi időben nem volt elég jó a formája. A Bayern München ellen legalább a 68. percben újra pályára léphetett.

És Sallai így óriási bravúr részese volt, a Freiburg 2-1-re legyőzte a Bayernt, s története során először tudott nyerni Münchenben.

Nagy meglepetés volt ez, főleg annak tükrében, hogy a Bayern vezetősége azért rúgta ki a válogatott szünet alatt Julian Nagelsmann vezetőedzőt, mert vele nem látta biztosítottnak a trófeák megszerzését, noha még minden fronton versenyben volt a csapat. A jelek szerint Thomas Tuchel vezetésével sem lett hirtelen sziporkázó a müncheniek játéka, hiába a Dortmund elleni 4-2-es győzelem kezdésként a Bundesligában, azon a meccsen főleg a rivális verte meg önmagát az első félidőben.

Leroy Sané sem tudott lendületet vinni a Bayern támadásaiba. Fotó: Bayern München / Twitter

A Freiburg ellen aztán kijöttek a problémák, amiket Tuchelnek mielőbb meg kellene oldania. A Bayern támadásaiban gyakorlatilag nem volt átütőerő, csak pontrúgásból tudott veszélyeztetni. Így született a vezető gól is: a 19. percben Upamecano egy szöglet után fejelt a Freiburg kapujába.

Az előnyt azonban nem tudta meglovagolni a Bayern, sőt a 27. percben Kingsley Coman gyermeteg hibája miatt (középen, az ellenfél elé tálalta a labdát), Höfler egy pattanás után elemi erővel lőtte a labdát a hálóba, így kiegyenlített a Freiburg.

Szünet után is csak pontrúgásból volt nagy lehetősége a Bayernnek, amikor Kimmich szabadrúgásából Pavard csúsztatott a lécre. Újabb gól azonban nem született egészen a 95. percig, de azt nem a Bayern szerezte. Musiala kezezése után tizenegyeshez jutott a Freiburg, Höler pedig büntetett, így 2-1-re nyertek a vendégek.

Nagelmsann úgy távozott a bajor kispadról, hogy megvolt a triplázás lehetősége, amely a Tuchel-éra második meccsén rögtön elszállt. Ráadásul hazai pályán, a Freiburg ellen egy mindenképpen kínos vereséggel. Máris magyarázkodhat majd a Bayern vezetősége a sokak által furcsállt vezetőedző-váltás miatt.

Schäfer András csapata kiesett

Elsőként az Eintracht Frankfurt jutott elődöntőbe a Német Kupában, miután a keddi nap első meccsén 2-0-ra legyőzte az Union Berlint. Az első félidőben nagy fölényben játszott a hazai csapat, amely a világbajnoki ezüstérmes Randal Kolo Muani révén a 11. és a 13. percben is gólt szerzett (mindkétszer Mario Götze gólpassza után), majd még egyszer a vendégek kapujába talált, de ezt les miatt nem adták meg. Ezen kívül is akadt helyzete bőven a Frankfurtnak, az eredmény azonban nem változott. Az Unionban a sérült Schäfer András nem volt a keretben.

Német Kupa, negyeddöntők:
Frankfurt–Union Berlin 2-0
Bayern München–Freiburg 1-2

Szerdán játsszák:
Nürnberg–Stuttgart 18.00
Lipcse–Dortmund 20.45

Borítókép: A Freiburg Sallai Rolanddal (alsó sorban balról a negyedik) a soraiban ünnepelt győzelmet a Bayern München otthonában a Német Kupában (Fotó: Freiburg / Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.