Kikapott a hollandoktól, csoportmásodik a válogatott

Elveszítette utolsó mérkőzését a női vízilabda Világkupa rotterdami selejtezőjében a magyar válogatott, a már mindkét fél számára tét nélküli találkozót 12-11-re nyerte meg a házigazda Hollandia. A csütörtöki eredménytől függetlenül mindkét csapat ott lesz a sorozat júniusi szuperdöntőjében.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 20:52
SZILÁGYI Dorottya; SEVENICH, Vivian
Split, 2022. augusztus 28. Szilágyi Dorottya és a holland Vivian Sevenich a vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján, az A csoport második fordulójában, a Hollandia - Magyarország mérkõzésen Splitben 2022. augusztus 28-án. Hollandia-Magyarország 13-4. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lényeget, vagyis a Világkupa júniusi szuperdöntőjén való részvételt már az első két selejtezőmérkőzés megnyerésével kiharcolta a nőivízilabda-válogatott. A mieink előbb a görögöket (14-12), majd az ausztrálokat (17-11) is megverték, így a rotterdami torna csütörtöki találkozójának már nem maradt tétje Bíró Attila tanítványai számára. Ami azt illeti, az ellenfélnek sem, hiszen a hollandok ugyanezt az utat járták be, szintén hat ponttal vágtak neki a presztízsmeccsnek.

Az elmúlt években a magyar válogatott ha szoros mérkőzéseken is, de többnyire legyűrte a hollandokat, ám a legutóbbi randevú során, a tavalyi Európa-bajnokságon Bíró Attila lányai meglehetősen rossz napot fogtak ki, és 13-4-es vereséget szenvedtek.

Ezúttal szó sem volt hasonló forgatókönyvről, a csapatok tegnap az általában megszokott mintát követték, és fej fej mellett haladtak. Magyar részről Parkes Rebecca és Gurisatti Gréta talált be a nyitányon, amire a hollandok 22 éves kiválósága, Simone Van de Kraats két góllal válaszolt. A kiegyenlített első negyed után a nagyszünet idejére már 6-4-re vezettek a hazaiak, az ötméterest hárító Magyari Aldának köszönhetően nem lett nagyobb a különbség.

A folytatásban Gurisatti és is megszerezte a maga második gólját, így ismét nulláról, jobban mondva 6-6-ról indult a két csapat. Még az utolsó negyed közepén is egál, 10-10 volt az állás, ezután Lieke Rogge kétszer is megvillant, amire tőlünk csak egy szépítő gól érkezett Parkestól, így a házigazda 12-11-re felülmúlta a magyar válogatottat, és megnyerte az A csoportot. Nemzeti csapatunk pedig második helyezettként is szuperdöntős, ennek ellenére a jövő héten Athénban egy újabb selejtezőkörben vesz részt a hollandokkal és a B jelű négyes legjobb két válogatottjával, Olaszországgal és az Egyesült Államokkal egyetemben.

Világkupa, selejtező, A csoport:
Hollandia–Magyarország 12-11 (2-2, 4-2, 3-4, 3-3)
gólszerzők: Rogge 5, van de Kraats 2, Sevenich 2, Moolhuuzen 2, Schaap, ill. Parkes 3, Gurisatti 2, Keszthelyi 2, Szilágyi, Mahieu, Faragó, Garda

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Görögország 3, 4. Ausztrália 0.

Borítókép: Szilágyi Dorottya és a holland Vivian Sevenich párharca a 2022-es Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.