Pat Cortina nem adja fel, s megkérdezte: szabad-e locsolni? + videó

Természetesen Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya is tisztában van a csapata szorult helyzetével. A magyar lányoknak a közép-európai idő szerint kedd délután öt órakor kezdődő utolsó csoportmeccsükön mindenképpen le kell győzniük a németeket a kanadai Bramptonban zajló világbajnokságon, méghozzá lehetőség szerint legalább négy góllal. Cortina szerint esélyt kínál, hogy a németek is győzelmi kényszer alatt játszanak majd, azaz a nyílt mérkőzésen bármi megtörténhet.

Magyar Nemzet
2023. 04. 11. 14:29
Pat Cortina
Pat Cortina Forrás: Fotós: Barry McCluskey / MJSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy különbség volt a svédek és a finnek elleni vereség között, és ez a küzdőszellemünknek volt köszönhető – vágott bele az értékelésébe Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország ellen hétfőn 5-0-ra elvesztett vb-meccs után.

S hogy ezt nem csupán szokásos klisének szánta, arról a következő videó is árulkodik. A kanadai szakember a buszon szót kért, s húsvéthétfő alkalmából köszöntötte a lányokat.

A szakmai fejtegetéseit így folytatta a kapitány:

– Ez a teljesítmény már közelebb áll ahhoz, amire ez a csapat képes és ahogy már korábban is teljesített. Jó volt látni, hogy így feljavultunk. Az eredmény kicsit túlzó, az 5-0 nem tükrözi hűen a meccs képét. Néhány megpattanó korong a finneket segítette, minket viszont nem. Tudtuk, hogy ha keményen küzdünk és jól helyezkedünk, akkor meglesznek a helyzeteink – nem annyi, mint a finneknek, mivel ők egy jobb csapat – folytatta a kapitány, majd rátért a németek elleni keddi mérkőzésre. Cortina nem kerget hiú ábrándokat, de lát esélyt a bravúrra, el is mondta, hogy miért.

– Építhetünk a finnek elleni teljesítményre, és remélem, hogy át tudjuk menteni a harci szellemet és a szervezettséget keddre, egy kicsit pontosabb támadójátékkal. Természetesen megpróbáljuk megnyerni azt a meccset is. Nem gondolkozhatunk előre, nem járhat az agyunk a gólkülönbségen, cseréről cserére kell haladni. A német erős csapat, fizikális és szervezett. Nekik is nyerniük kell, szóval érdekes meccsre van kilátás. Jól kell korcsolyáznunk, gyors átmenetekre van szükség, és ha ki tudjuk zökkenteni őket a játékukból, lehet esélyünk – bizakodik Cortina.

Hasonlóképpen vélekedik Németh Bernadett, a válogatott rutinos hátvédje, aki már 2012 óta a csapat tagja.

Rossz hír, hogy Mayer Fruzsina sérülése (keresztszalag-húzódás) nem jött rendbe, ezért ő nem játszhat a németek ellen, helyette Faggyas Lilla került a keretbe.

Női jégkorong-világbajnokság. A B csoport mai programja (amivel zárul a csoportkör):
Magyarország–Németország 17.00
Svédország–Franciaország 21.00

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Finnország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Németország 6/3, 3. Svédország 3/3 (10-12), 4. Magyarország 3/3 (6-13), 5. Franciaország 0/3.

A csoport első három helyezettje a negyeddöntőbe jut, az utolsó kettő kiesik a divízió I/A-ba.

Borítókép: Pat Cortina még lát okot a mosolyra (Fotós: MJSZ/Barry McCluskey)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.