Tett róla a Vidi, hogy győzelmi kényszerbe kerüljön a Fradi

Elszenvedte első vereségét a Vidi Bartosz Grzelak irányításával, avagy tovább menetel a Kecskemét, a labdarúgó NB I 28. fordulójában Fehérváron nyert simán, 2-1-re. Mindez azt is jelenti, szombat este a Fradi győzelmi kényszerben játszik a Vasas vendégeként, amennyiben vissza akarja állítani a hatpontos különbséget a Kecskemét előtt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 16:54
Ünnepel a Kecskemét
Foto:Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy nyert a Kecskemét a Vidi vendégeként a labdarúgó NB I 28. fordulójában, ahogy már megannyiszor az idény során. Szervezett, okos játékkal, magabiztosan értékesítve a helyzeteit, összességében simán, megérdemelten.

A 33. percben Nagy Krisztián szerzett vezetést a vendégeknek. Banó-Szabó adott be balról, három ember gyűrűjében is pontosan, Nagynak már nem volt nehéz dolga, közelről passzolt a hálóba lőtt (0-1).

Még a szünet előtt növelte az előnyét a Kecskemét. Ezúttal is Banó-Szabó volt az előkészítő, Horváth Krisztofer szépen beültette a hintába a védőjét, majd pontosan helyezett a bal alsóba (0-2).

A Kecskemét a második félidőben már csak az eredmény tartására törekedett, de az szólja meg, aki másként tett volna. A Vidi nem is jelentett veszély a vendégek kapujára egészen a hosszabbításig, akkor, a 93. percben Kodro szépített (2-1).

Győzelmével a Kecskemét ismét megközelítette három pontra a címvédőt, a Ferencvárosnak szombat este tehát nyernie kell a Vasas vendégeként, ha el akarja kerülni, hogy a bajnoki cím legyen a tétje a Kecskemét elleni rangadónak.

A Fehérvár elszenvedte az első vereségét a lengyel származású svéd edző, Bartosz Grzelak irányításával, s maradt tizedik a tabellán. Az NB I második legértékesebb keretével rendelkező együttes folytathatja harcát a bennmaradásért, szerencséje, hogy az Újpest pénteken legyőzte a Honvédot, amely így továbbra is mögötte van két ponttal. 

Bese Barnabás, a Fehérvár korábbi válogatott játékosa annyit tudott mondani az M4 Sportnak, hogy ezt a találkozót gyorsan el kell felejteni. A Vidi szurkolói mást gondolnak a találkozóról, a szokásos rigmussal fejezték ki a véleményüket.

Bírálat, illetve dicséret

A két vezetőedző érthetően teljesen eltérően értékelte a mérkőzést.

Bartosz Grzelak (Fehérvár): Nagyon csalódott vagyok, mert a hét folyamán az edzéseken jól mentek a dolgok, konkrét játéktervvel érkeztünk a meccsbe, amely nagyjából 15 percig működött is, utána viszont az teljesen befulladt. Lehetetlen területeken veszítettünk labdákat, pedig tudjuk, hogy a Kecskemét remek csapat, a semmiből is képes gólokat szerezni. Az első gólra rögtön rárúgták a másodikat, mi pedig nem építettük fel elég gyorsan a támadásokat, márpedig az 5-4-1-es felállásban védekező vendégek ellen ilyen lassú sebességgel nem lehetett megfelelő számú helyzetet kialakítani. A cserék adtak némi lendületet a játékunknak, de későn jött a szépítés, nem volt már nagy jelentősége, nem volt időnk egyenlíteni.

Szabó István (Kecskemét): Gratulálok a csapatomnak, hétről-hétre, kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a játékosok úgy, hogy átlagban 20-25 NB I-es mérkőzés van a lábakban. Idejövünk Fehérvárra és nagyon bátran, kezdeményezően merünk játszani. Mi hiszünk bennük, ők hisznek magukban. Nagyon kreatívan játszottunk, nem engedtük kibontakozni a Fehérvárt, főleg az első félidőben. Számítottunk arra, hogy mélységi indításokkal a szélekről befelé indulnak a hazaiak, de gyorsak a mi szélsőhátvédeink is. A cserék után már nem voltam annyira elégedett, mert kicsit visszahúzódtunk, a 2-0 pedig veszélyes eredmény, de összességében megérdemelten nyertünk. Minden tekintetben le a kalappal a csapatom előtt.

NB I, 28. forduló:

Péntek:
Honvéd–Újpest 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 6284 néző, jv.: Berke, gólszerző: Gouré (89.)

Szombat:
Fehérvár–Kecskemét 1-2 (0-2), Mol Aréna Sóstó, 4258 néző, v.: Bogár, gólszerző: Kodro (90+3.), illetve Nagy K. (33.), Horváth K. (40.)
Vasas–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap
Paks–Kisvárda 14.15 (M4 Sport+)
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 16.30 (M4 Sport+)
Zalaegerszeg–Debrecen 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: Ünnepel a Kecskemét (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.