időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Történelmi siker, nem kér karácsonyra ajándékot a Gyergyó edzője + videó

Novák Miklós, Mirkó István, Somogyi Csaba
2023.04.01. 08:26 2023.04.01. 14:50
Történelmi siker, nem kér karácsonyra ajándékot a Gyergyó edzője + videó

Mindkét edző visszafogottan értékelte a Gyergyó győzelmével végződött jégkorong Erste-liga döntőt. Szilassy Zoltán, a hazaiak mestere elárulta, sohasem mutatja ki az érzelmeit, ő még karácsonyra sem kér ajándékot, viszont nagyon hálás azért, amit a játékosaitól és persze a vezetőktől, a tulajdonosi körtől kapott támogatásként. Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője azt hangsúlyozza, a harmincadik magyar bajnoki cím bőséges kárpótlás az elvesztett fináléért.

– Gratulálok a Gyergyónak, ahogy a saját játékosaimnak is. Nehéz szezon végén emberfelettit nyújtottak úgy, hogy a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen sérülés miatt két kulcsemberünkre, Aku Kastiläre és Rasmus Kulmalára sem számíthattunk. Egyetlen góllal volt jobb az ellenfelünk. Csalódott vagyok, de nem elégedetlen, a magyar bajnoki arany egyértelműen kárpótlás, felvarrhatjuk a mezünkre a harmadik csillagot – mondta az érdeklődésünkre Fodor Szabolcs, az FTC mestere a Gyergyó 2-1-es győzelme után.

 

Szilassy Zoltán, a Gyergyó vezetőedzője is uralkodott az érzelmein, a lapunknak adott videóinterjúban el is árulta, hogy miért. Még otthon, családi körben sem szokása kimutatni a boldogságát. 

A két tréner mostantól együtt dolgozik a válogatott edzőtáborában. A magyar csapatra nehéz feladat vár a májusi A csoportos világbajnokságon, Finnországban ki kellene harcolni a bennmaradást az elitben.

Borítókép: Balázs Attila, a Gyergyói HK elnöke (jobbra) gratulál Szilassy Zoltánnak (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.