A Curva Sud ultrái „motiválták” a Milan játékosait a BL-elődöntő előtt + videó

Kétgólos előnyből várhatja az Internazionale a Milan elleni BL-elődöntő mai visszavágóját, de az újabb milánói derbin nem csak ez és most a „hazai pálya” szól Simone Inzaghi csapata mellett. A kék-feketéknek mostanában minden összejön, a piros-feketék pedig kínos főpróba után lépnek pályára. A Curva Sud ultrái „motivációs beszédet” tartottak a Milan játékosainak.

2023. 05. 16. 4:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a másik ágon a Real Madrid–Manchester City párharcra (a madridi 1-1 után szerdán jön a visszavágó) jobban figyel a világ, a múlt szerdai Milan–Inter meccs előtt a La Repubblica arról írt, hogy az BL-elődöntő első felvonására kétmillió jegyigénylés futott be. Így 26-szor is meg lehetett volna tölteni a San Sirót. A végül szerencsés 75 532, belépőjegyhez jutott drukker nagy többsége a Milan szimpatizánsa volt, hiszen Stefano Pioli csapata volt a pályaválasztó, de a Rossoneri híveinek semmi okuk nem lehetett az örömre. Egy szöglet után Edin Dzeko már a 8., majd egy szép akció végén pedig a 12. percben Henrih Mhitarjan is bevette Mike Maignan kapuját.

DZEKO, Edin, Milan, Inter
Az első meccsen Edin Dzeko hamar bevette a Milan kapuját Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

 Szünet után a Milanból Sandro Tonali eltalálta a kapufát, de az Internek jóval több helyzete volt, a 2-0-s végeredmény után a piros-feketék örülhettek, hogy megúszták kétgólos vereséggel. De Simone Inzaghi nem gondolja, hogy fél lábbal már ott vannak a BL-döntőben.

– Az Inter történetének egyik legfontosabb meccse előtt állunk. 2-0-s előnyben vagyunk, de a Milan félelmetes ellenfél, nagyszerű játékosokkal. Hideg fejre és forró szívre lesz szükségünk – jelentette ki az Inter vezetőedzője a tegnapi sajtótájékoztatón.

Inzaghi csapata nagy szériában van. Azóta, hogy a BL negyeddöntőben a Benfica elleni hazai visszavágó végét elszórakozta (a 85. percben még 3-1-re vezetett, a vége 3-3 lett, de így is 5-3-as összesítéssel jutott tovább), mind a hét tétmeccsét megnyerte, és ezeken a gólkülönbsége 21-3. Két gólt történetesen szombaton kapott, de a Serie 35. fordulójában hazai pályán 4-2-re verte a Sassuolót, s kihasználva a Lazio pontvesztését, felkapaszkodott a dobogóra a már bajnok Napoli és Juventus mögé. A meccsen Romelu Lukaku duplázott, Lautaro Martínez is betalált, és még egy öngól segítette az Intert. Lautaro Martínez a bajnokságban már húsz gólnál jár, de a BL-ben csak kettőnél, itt Dzeko a legeredményesebb Inter-játékos négy góllal.

A Milan a hét végén kínos vereségbe szaladt bele, 2-0-ra kikapott a kiesés ellen küzdő Spezia vendégeként, címvédőként csak ötödik a tabellán, és három fordulóval a zárás előtt négy pontra van az utolsó BL-indulást érő helytől. La Speziába ezerötszáz Milan-drukker is elzarándokolt, és a lefújás után a Curva Sud Milano ultracsoport odahívta a lelátó elé a csapatot, ami vereség után soha nem jelent jót. A híradások szerint a csapat vezérszurkolója „motiváló és ösztönző” beszédet tartott a játékosoknak – akármit is jelentsen ez.

Mi több, az ultrák vasárnap délben meglátogatták a Milan edzőközpontját, a Milanello kapujánál ötszázan gyűltek össze, hogy feltüzeljék a játékosokat, de egyúttal biztosítsák a csapatot a támogatásukról a BL-elődöntő előtt.

– Kevesen gondolták volna, hogy a BL-ben eljutunk idáig, de ha már itt vagyunk, be akarunk kerülni a döntőbe. Ehhez kivételes hozzáállás kell a részünkről. Az első meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de a visszavágó egy másik mérkőzés lesz – szögezte le Pioli.

Rafael Leao visszatér

La Speziába Rade Krunic és Junior Messias sem utazott el, a bosnyák  középpályás térdprobléma, a brazil támadó izomsérülés miatt hagyta ki a bajnokit, de ma már bevethetőek lehetnek. Miként jó eséllyel a portugál Rafael Leao is, aki tíz napja a Lazio elleni 2-0-ra megnyert rangadón szenvedett combizomsérülést. A 23 éves portugál játékos a Milan támadószekciójában a leghatékonyabb fegyver, a szezonban 26 gólban vállalt szerepet, tizenhárom találatnál és tizenhárom gólpassznál jár. A BL-ben tíz meccsen csak egyszer volt eredményes, de valamikor itt is be kell indulnia, s a Milan abba belekapaszkodhat, hogy ez talán a mai napon történik meg.

História: megtörheti az Inter a Milan sorozatát

Az Inter továbbjutásával megtörné a Milan egyeduralmát, utóbbi ugyanis a BL történetének eddigi mind a négy olasz párharcából győztesen jött ki: 2003-ban az elődöntőben, 2005-ben a negyeddöntőben éppen az Intert, 2003-ban a Juventust a fináléban, idén pedig az azóta már olasz bajnok Napolit a nyolc között múlták felül a piros-feketék. Az Internek jó esélye van arra, hogy megszakítsa ezt a sorozatot, ugyanis története során 19 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első felvonását idegenben megnyerte, és ezek közül csak egyetlen esetben nem jutott tovább. Ez az egy alkalom éppen egy idegenbeli 2-0-s győzelem után esett meg, akkor a kék-feketék Lothar Mathäusszal és Andreas Brehme-vel a soraiban nyertek a Bayern München otthonában az UEFA Kupa 1988/89-es kiírásának harmadik fordulójában, a visszavágón azonban, a San Siróban 3-1-es vereséget szenvedtek. Ezzel szemben a Milan története során csak egyszer tudott megfordítani egy európai kupapárharcot hazai vereség után, még a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1955/56-os kiírásában a Saarbrücken ellen idegenbeli 4-1-es győzelemmel mentek tovább a 4-3-as otthoni vereség után.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó, Internazionale–AC Milan (az első mérkőzésen 2-0) 21.00 (tv: M4 Sport).

Várható összeállítások:

Internazionele: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Martinez, Dzeko

AC Milan: Maignan – Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez – Tonali, Pobega – Diaz, Krunic, Saelemaekers – Giroud

Borítókép: Az ultrák elbeszélgettek a Milan játékosaival (Forrás: Twitter/Causal Ultra Official)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.