A Ferencváros került közelebb a bajnoki aranyhoz

A Ferencváros került közelebb a bajnokság megnyeréséhez, miután a férfivízilabda ob I döntőjének első, keddi mérkőzésén 9-8-ra verte meg az OSC-t a Császár–Komjádi Sportuszodában. Folytatás csütörtökön Újbudán, ahol már akár le is zárhatja a párharcot a címvédő FTC.

Magyar Nemzet
2023. 05. 16. 19:35
VOGEL Soma, Ferencváros
Budapest, 2023. május 12. Vogel Soma, a Ferencváros kapusa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 13. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkõzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. május 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd Ferencváros Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan két perc elteltével megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak a férfivízilabda bajnoki döntő első mérkőzésén, a címvédőnek az első negyedben meggyűlt a baja a tavaly ezüstérmes OSC-vel. A vendégek védelme olajozottan működött, a hazai emberelőnyök sorra kimaradtak – részben Bisztritsányi Dávidnak köszönhetően, aki remekelt a kapuban, még Varga ötméteresének is útját állta. Újbudai oldalról Burián Gergő talált be először, majd Manhercz Krisztián villant meg, így 2-1-re vezetett az OSC.

A második játékrész elején azonban kissé elbóbiskoltak a vendégek, Varga ezt kihasználva kiegyenlített. Ezután valamelyest kicserélődtek a szerepek: a Fradi védekezett jól, az OSC pedig négy percen keresztül nem találta a kaput. Végül Burián megúszott, és 3-2-re módosította az állást. A Ferencváros kétszer is válaszolt, de a zöld-fehérek egyik gólját nem adták meg (talán bent volt, talán nem), a nagyszünetben így 3-3 állt az eredményjelzőn.

Bundschuh Erik találatával folytatódott a mérkőzés, utána viszont az FTC percei következtek. Német Toni gólját még érvénytelenítették a játékvezetők, de aztán Jansik Szilárd a ferencvárosi fórt, Danyiil Merkulov pedig az ötméterest értékesítette – 1-0 után először volt a hazai csapatnál az előny. Manhercz és Vigvári Vince gondoskodott róla, hogy tartsa a lépést az alapszakasz győztesével az OSC (6-6).

Manhercz a zárófelvonás elején ott folytatta, ahol a harmadik negyedben abbahagyta. De ahogy a vendégek, úgy a hazaiak is élni tudtak az emberelőnyükkel, Sztilianosz Argiropulosz lövésének köszönhetően ismét döntetlenre állt a mérkőzés. Hihetetlen izgalmakat hozott az utolsó perc, csak úgy potyogtak a gólok, kettőt a Ferencváros, egyet az OSC szerzett, előbbi ezzel 9-8-ra megnyerte a döntő első meccsét. 

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc folytatása csütörtökön (18.30, tv: M4 Sport) lesz Újbudán, ahol 25. bajnoki aranyát hódíthatja el az FTC.

Férfivízilabda ob I, döntő, 1. mérkőzés:
FTC–OSC 9-8 (1-2, 2-1, 3-3, 3-2)
gólszerzők: Varga D., Argiropulosz 2-2, Nagy Á., Jansik, Merkulov, Német, Damonte 1-1, ill. Manhercz 3, Burián 2, Bundschuh, Vigvári Vi., Angyal 1-1

Borítókép: a Ferencváros kapusa (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.