A magyar válogatott nem tud szabadulni Izlandtól

Kisorsolták a 2024-es férfikézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. Az olimpiai kvalifikációs Eb-n Chema Rodríguez csapata Münchenben játssza a csoportmérkőzéseit, először Montenegró, majd Szerbia, végül Izland ellen játszik csoportmérkőzést, s ha a csoportja első két helyén végez, akkor Kölnben folytathatja a középdöntőben.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 18:38
SZITA Zoltán
Kristianstad, 2023. január 14. Szita Zoltán a magyar (szemben), valamint Ymir Örn Gíslason és Ómar Ingi Magnússon (j), az izlandi válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország - Izland mérkõzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A selejtezőcsoportja élén végzett magyar válogatott a második kalapból várta a jövő évi német rendezésű Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. A mieink azonos kalapban szerepelnek a házigazda németekkel, ezért már a sorsolás előtt eldőlt, hogy Magyarország nem a düsseldorfi és berlini A csoportban lép majd pályára. A kiemelésnél az 1. kalapba kerültek az előző Európa-bajnokság dobogósai, valamint a selejtező csoportelsői közül a 2022-es Európa-bajnokságon a legjobb helyen végző együttesek. A 2. kalapba került a házigazda Németország és a selejtező további csoportelsői. A 3–4. kalapban kaptak helyet a selejtezőcsoport 2. helyezettjei, valamint a négy legjobb csoportharmadik. 

A kiemelés:

1. kalap: Svédország, Spanyolország, Dánia, Franciaország, Norvégia, Izland

2. kalap: Németország, Hollandia, Szlovénia, Magyarország, Portugália, Ausztria

3. kalap: Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Csehország, Szerbia, Észak-Macedónia

4. kalap: Svájc, Románia, Montenegró, Görögország, Grúzia, Feröer szigetek

A korábbi klasszis, a dán Lars Kristiansen és az egykori spanyol beálló Julen Aguinagalde és a francia Joel Abati és a német Dominik Klein mellett természetesen az Európai Kézilabda-szövetség elnöke, Michael Wiederer segédkezett a sorsolásnál. 

A csoport, Berlin: Franciaország, Németország, Észak-Macedónia, Svájc.

B csoport, Mannheim: Spanyolország, Horvátország, Ausztria, Románia.

C csoport, München: Izland, Magyarország, Szerbia, Montenegró.

D csoport, Berlin: Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Feröer-szigetek.

E csoport, Mannheim: Svédország, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Georgia.

F csoport, München: Dánia, Portugália, Csehország, Görögország.

A magyar válogatott Montenegró ellen kezd január 12-én, majd Szerbia, végül Izland ellen játszik. Érdekes adalék, hogy a 2020-as és a 2022-es Eb-n, illetve az idei vb-n is egy csoportba került a magyar és az izlandi válogatott.

A csoport első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe, és ott már Franciaország, Németország vagy éppen Spanyolország is szembejöhet... 

Borítókép: Szita Zoltán megint összecsaphat az izlandiakkal (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.