A magyar válogatottra sorsdöntő meccs vár Felcsúton

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 5-3-ra kikapott Lengyelországtól a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a felcsúti Pancho Arénában. Ugyanitt vívja majd harmadik, sorsdöntő csoportmeccsét a magyar csapat kedden, Írország ellen.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 21:54
null
20230520 Magyarország Lengyelország u17 labdarúgásTörök Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton megkezdődött a csoportkör második fordulója a Magyarországon zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A hazai csapat Lengyelországgal játszott a felcsúti Pancho Arénában.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte az Eb-t, a mieink Wales ellen 3-0-ra győztek, a lengyelek 5-1-re nyertek Írország ellen.

A mérkőzést a lengyelek kezdték jobban, már a nyolcadik percben vezetést szereztek, majd előnyüket az első félidő végére megduplázták.

A második játékrészben 0-3 után két magyar gól is született, a ferencvárosi Varga Zétény és a kispesti Simon Benedek találata után felcsillant a pontszerzés reménye. Lengyelország azonban visszaállította a háromgólos különbséget, végül a 94. percben Molnár Csaba (Vasas) állította be az 5-3-as végeredményt, amellyel a lengyel csapat bebiztosította, hogy csoportelsőként jut a negyeddöntőbe.

Mivel az A csoport másik szombati meccsén Írország 3-0-ra legyőzte Walest, a harmadik fordulóban a magyar és az ír válogatott ki-ki meccset vív egymás ellen, hogy melyikük lép tovább a lengyelek mögött második helyen a negyeddöntőbe. A döntetlen jobb gólkülönbsége miatt a magyar csapatnak kedvezne a találkozón, amelyet kedden 20.00-kor játszanak Felcsúton.

Az Európa-bajnokságról öt csapat kvalifikálja magát az idei U17-es világbajnokságra, azaz a vb-szerepléshez a csoportból mindenképpen tovább kell jutni.

U17-es Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Magyarország–Lengyelország 3-5
Írország–Wales 3-0

Az állás
1. Lengyelország 6 pont (már csoportelső)
2. Magyarország 3 (6-5)
3. Írország 3 (4-5)
4. Wales 0 (már kiesett)

Borítókép: A lengyelek már bejutottak a negyeddöntőbe, de még a magyarok is követhetik őket (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.